Ordu'da Chiron Danışmanlık Merkezi Açıldı: “Fizyoterapist ve Psikolog Karadeniz Kardeşlerden Hizmet"

Fizyoterapist Dilara Karadeniz ve Psikolog Melisa Karadeniz, Ordu'da Chiron Danışmanlık Merkezi'ni açarak sektörde önemli bir adım attı.

info@karadenizekonomi.com / 10.07.2023

Ordu'da Chiron Danışmanlık Merkezi Açıldı:  “Fizyoterapist ve Psikolog Karadeniz Kardeşlerden Hizmet

Fizyoterapist Dilara Karadeniz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Chiron çatısı altında birleşen, iki farklı alana hizmet eden kardeşleriz. İkimiz de İstanbul'da bir süre çalışıp Ordu'ya döndük. Ordu'da bir merkez açma kararı aldık. Ayrı ayrı merkezler açmaktansa neden birlikte çalışmayalım ki dedik" şeklinde konuştu.

Fizyoterapist Dilara Karadeniz, Chiron Danışmanlık Merkezi'nin temel hedeflerinden birinin, müşterilere sundukları hizmeti ihtiyaçlar doğrultusunda entegre bir şekilde sunmak olduğunu belirtti. Bu sayede, fiziksel ve ruhsal sağlık konularında danışanlara bütünsel bir yaklaşım sunmayı amaçladıklarını vurguladı. Kardeşlerin ortak vizyonu, danışmanlık hizmetlerinde kalite, etkinlik ve kişiye özel yaklaşımı bir araya getirmek oldu.

Psikolog Melisa Karadeniz ise Chiron Danışmanlık Merkezi'nde psikolojik danışmanlık hizmetleri sunacaklarını belirtti. 4 yıllık psikoloji lisans eğitimini başarıyla tamamladığını ifade eden Karadeniz, aldığı eğitimler ve süpervizyonlar doğrultusunda danışanlarla çalıştığını söyledi. Temelde Bilişsel Davranışçı Terapi yaklaşımını benimsediğini ve bu yöntemi kullanarak danışanlarıyla çalıştığını belirtti. Bilişsel Davranışçı Terapi'nin en önemli özelliğinin, terapi odağının şimdiki zamana odaklanması olduğunu açıkladı. Terapi sürecinde, geçmiş yaşantıların bugün yaşanan psikolojik sorunlara etki etse de, gerçek çözümün güncel düşünceler ve davranışlarla sağlandığını vurguladı.

Melisa Karadeniz, pandemi ve deprem sonrası artan kaygı bozuklukları nedeniyle Ordu'da bir danışmanlık merkezi açma fikrinin doğduğunu ifade etti. Stres ve kaygının vücutta ağrıya dönüşebildiğini belirterek, hem ruhsal hem bedensel açıdan danışanlara hizmet vermeyi hedeflediklerini dile getirdi. Karadeniz, Chiron Danışmanlık Merkezi'nin danışanlara kalıcı bir iyileşme sağlama ve kendi terapistleri olma yolunda ilerlemelerini hedeflediğini söz etti. Danışmanlık sürecinin sonunda, danışanların kendi sorunlarını çözebilme yeteneklerini geliştirmelerini hedeflediklerini belirtti. Ayrıca, yapılan araştırmaların Bilişsel Davranışçı Terapi ile elde edilen iyileşmenin kalıcı olduğunu ve tedavi sonrasında sorunların geri dönüşünün düşük olduğunu gösterdiğini ekledi.

Chiron Danışmanlık Merkezi, Ordu'da hem fiziksel sağlık alanında uzmanlaşmış bir fizyoterapist hem de ruh sağlığı alanında deneyimli bir psikolog tarafından yönetilecek olmasıyla bölgede bir fark yaratmayı hedefliyor. İnsanların sağlıklı bir şekilde hayatlarını sürdürebilmeleri için gereken destek ve rehberliği sunmayı amaçlayan merkez, bireysel danışmanlık, çift terapisi, aile terapisi ve grup terapisi gibi çeşitli hizmetleri sunacak.

 

Asel Gürsoy

 

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar