Sagra’nın Çikolata Çeşmesi Avrupa’ya Doğru Akacak!

Sagra Türkiye’nin en köklü markalarından. Sunset Gıda bünyesindeki Sagra; Sarelle, Tadelle, Gol, Gofy ve Sagra Special markaları ile Ordu’daki fabrikayla birlikte 2021 yılında Oyak Grup Şirketleri bünyesine katıldı.

info@karadenizekonomi.com / 21.07.2023

Sagra’nın Çikolata Çeşmesi Avrupa’ya Doğru Akacak!

 

Oyak, bir rakam açıklamadı faakt basında satışın 170-180 milyon dolar civarında bir rakama gerçekleştiği yazıldı.

2022 konsolide sonuçlarına göre toplam hasılatı 331 milyar TL’ye, toplam varlıkları 480 milyar TL’ye, ihracatı 4,9 milyar dolara ulaşan Oyak’ın bünyesine geçtikten sonra Sagra için yeni bir yol haritası oluşturuldu ve Türk fındığını dünya ile buluşturan bir köprü olması hedeflendi. Oyak yönetimi, 2022 yılında Türkiye nüfusunun üç katı kadar Tadelle üretmeyi hedeflediklerini açıkladı. Bir diğer hedef Tadelle’yi dünyada kendi kategorisinde pazar lideri yapmak olarak vurgulandı. Sarelle ve Gol markalı ürünler için de güçlü bir yurt dışı planlaması yapılacağı da ifade edildi.

Öte yandan üretimde de yeni hedefler belirlendi. Ordu’da 60 bin metrekarelik alana sahip fabrikada yıllık 30 bin ton olan kapasitenin ve verimlilik artışının sağlanmasına yönelik yatırım kararı alındı. 2022 yılında gofret ve draje kategorilerinde 12 yeni ürün pazara sunularak ürün portföyü genişletildi.

MAĞAZA SAYISI ÇİFT HANEYE ULAŞTIRILACAK

Sagra, Oyak bünyesine geçtikten sonra mağaza açmaya da başladı. Bir döneme damga vurmuş olan nostaljik Sagra Special mağazaları çikolata, kahve, dondurma çeşitlerinin yer aldığı cafe konseptiyle yeniden hayata geçirildi. Ordu’daki fabrika satış mağazasına İstanbul Galataport ve Maltepe’deki mağazalar eklendi. Galataport’taki mağaza, şirketin ilk konsept mağazası olma özelliğini de taşıyor. 7 Temmuz Dünya Çikolata Günü’nde açılan konsept mağaza, 30 yıldan fazla bir süre önce tüketiciye ulaşan ünlü çikolata çeşmesi deneyimini yeniden ziyaretçileriyle buluşturdu.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar