Ses ve Isı Yalıtımında Dünya Genelinde Patent Aldı

Trabzon'un Sürmene ilçesinde 1998 yılında kurulan Doğu Pen PVC Plastik firması, Türkiye'nin önde gelen plastik kapı pencere profili üreticilerinden biri olarak sektördeki başarılı yolculuğunu sürdürüyor.

info@karadenizekonomi.com / 12.02.2024

Ses ve Isı Yalıtımında Dünya Genelinde Patent Aldı

Firmanın Yönetim Kurulu Üyesi Mert Ali Şengün, 2020 yılından bu yana faaliyet gösterdikleri sektördeki deneyimlerini ve gelecek hedeflerini paylaştı.

Şirketin köklü geçmişine dikkat çeken Şengün, 1998-2011 yılları arasında bir firmanın bölge distribütörlüğünü yaptıklarını ve sonrasında kendi profil üretimine geçtiklerini belirtti. Bu süreçte plastik kapı pencere profili üretiminde faaliyet gösterdiklerini vurgulayan Şengün, 2011 yılından itibaren kendi ürünlerini üreterek Türkiye pazarında ve yurt dışında geniş bir bayi ağına ulaştıklarını ifade etti.

Şu anda Türkiye genelinde yaklaşık 250 bayiye ulaştıklarını ve yurt dışında da Gürcistan, Irak, Moldova, İspanya, Makedonya, Sırbistan, Kamerun gibi ülkelere ihracat yaptıklarını dile getiren Şengün, yıllık üretim miktarlarının 8.000 ton olduğunu ve 180 kişilik bir ekiple çalıştıklarını açıkladı. Firma olarak %20'si ihracata yönelik olmak üzere, iç pazarda özellikle TOKİ projelerine odaklandıklarını söyleyen Şengün, Türkiye'nin çeşitli illerinde aktif olarak hizmet verdiklerini ve yaklaşık 9-10 TOKİ projesinde yer aldıklarını belirtti.

%40 Kapasite, %85-90 Ciroya Yükselme ve %35-40 İhracat Artışı!

Şirketin sürekli büyüme hedeflerine de değinen Şengün, 2022'den 2023 yılına kadar üretim kapasitelerinde %40, yıllık cirolarında ise %85-90 oranında büyüme sağladıklarını ifade etti. Şengün, 2024 yılında da yatırımlarını artırarak mevcut projelerine ek olarak yeni TOKİ projelerine dahil olmayı ve ihracatlarını %35-40 seviyelerine çıkarmayı hedeflediklerini dile getirdi. Firma olarak AR-GE projelerine önem verdiklerini ve özellikle ses ve ısı yalıtımı alanında çalışmalar yürüttüklerini belirten Şengün, kendinden merkezli, pervazlı kasa ürettikleri bir ürünün dünya genelinde patenti kendilerine ait olduğunu ve bu ürünün ses ve ısı yalıtımını önemli ölçüde artırdığını söyledi.

Son olarak, 2024 yılında yapacakları yeni yatırımlarla birlikte büyüme trendlerini sürdürmeyi hedeflediklerini ve hem iç pazarda hem de yurt dışında daha geniş bir kitleye ulaşmayı amaçladıklarını vurgulayan Şengün, firma olarak sürdürülebilir büyüme ve yenilikçi ürünlerle sektörde öncü olmaya devam edeceklerini belirtti.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar