‘’Şirketlere yılda 600 milyarlık enerji tasarrufu sağlıyoruz’’

Sektörün lider firmalarından KCM Kompresör; kaliteli ürün yelpazesi, deneyimli teknik servis çalışanlarıyla Samsun ve Konya başta olmak üzere özellikle Karadeniz’de üretim yapan tüm tesislere hizmet sunmaya devam ediyor.

info@karadenizekonomi.com / 21.12.2022

‘’Şirketlere yılda 600 milyarlık enerji tasarrufu sağlıyoruz’’

Şirket, dünya markası Atlas Copco ile sürdürdüğü iş ortaklığı ile en kaliteli hizmeti tecrübesi ile taçlandırıyor.

KCM Kompresör, sektörün dünya devi Atlas Copco ile sürdürdüğü iş ortaklığı ile müşterilerine en iyi hizmeti sunmaya devam ediyor. Atlas Copco'da 10 yıl teknik servis elemanlı olarak çalıştıktan sonra 2011 yılından bu yana Samsun ve Konya’da hizmet verdiklerini, bölgeye de hizmet sunmaktan gurur duyduklarını dile getiren KCM Kompresör Ortağı Mustafa Çörüş, “Karadeniz Bölgesi'nde pnömatikle çalışan bütün fabrikalardan, küçük ve orta boy tüm işletmelere kadar tüm üretim alanlarında kaliteyi tanıtmaya ve farkındalık yaratmaya çalışıyoruz” diye konuşuyor.

 

YÜZDE 65 TASARRUF

Atlas Copco kompresörlerle enerji maliyetini dörtte bire düşürdüklerini dile getiren Çörüş, “2022 yılı bizim için umduğumuzda da iyi geçti. Daha iyi olacağına inanıyoruz. Krizleri fırsat olarak gören bir yapıda hareket ediyoruz. Amasya'dan Artvin'e kadar tüm bölgeye hizmet götürüyoruz. Çalışmadığımız müşterilerimize de makinalarımızın kalitesini gösterip, çalışma fırsatı elde etmek istiyoruz. Enerji maliyetleri epey yükseldi. Atlas Copco ile şu anda yüzde 65 enerji tasarrufu yapıyoruz. Kendimizle yarışıyoruz ve dünyanın bir numaralı kompresörü olarak hizmet vermekten gurur duyuyoruz” diyor.

 

ÖNCELİĞİMİZ KALİTELİ HİZMET

En büyük önceliklerinin firmaların artan enerji maliyetleri düşürmek olduğunu dile getiren Çörüş, “Tüm üretim tesislerinin Atlas Copco'yu denemelerini isteriz. Markamız, İsveç-Belçika firması. Makinemiz oldukça profesyonel yapıda ve dünyanın en iyi kaliteli ürününün yüzde 60-70’ini kendi imal ediyor. Makine parçalarında da Siemens, ABB gibi firmalarla çalışıyorlar. 23 ülkede fabrikası olan, Türkiye'de ise 200’e yakın kişiyi bünyesinde barındıran servis ağı, 17 bayisiyle çalışıyor. Biz de onlardan birisiyiz. Konya ve Karadeniz bölgesi olarak toplam 23 kişiyiz. Burada servis, satış, yedek parça hizmeti veriyoruz. Sattığımız makinenin arkasında duruyoruz ve makinaların daha verimli çalışması için uğraşıyoruz. Müşteriye daha verimli, daha fazla hava vermek enerji maliyetini düşürmek, sürdürülebilirliği artırmak en önemli önceliklerimiz” ifadelerine yer veriyor.

 

‘MERDİVEN ALTI’ FİRMALARA DİKKAT!

Müşterilerine ‘merdiven altı’ olarak tabir edilen kompresörlere karşı uyarılarda bulunan Çörüş, “Onların 100-110 KW ile ürettiğini biz 90 KW ile üretebiliyoruz. Enerji tasarrufu yapabiliyoruz. O tasarruf edilen enerji de yılda 600 milyarlık bir enerji karı demek. Ömür boyu kullanabileceğiniz kalitede üretilen ürünlerimizi kullanarak hem maliyetleri düşürüyorsunuz hem de sürdürülebilirliği sağlıyoruz. Enerji tasarrufu ise hepimiz için öncelik. Biz de müşterilerimize bunu sağlıyoruz. Müşterilerimizi, kendi fabrikamız gibi görüyoruz. O arızayı çözene kadar, yedek kompresörler yolluyoruz. Sorunlar çoğu zaman telefonla çözdürebiliyoruz. Yerinde müdahaleler için de hızlıca hareket edip fabrikaları hemen üretime devam ettirebiliyoruz” şeklinde konuşuyor.

Şirket olarak 2023 yılından da umutlu olduklarını kaydeden Çörüş, “Kendimizi geliştiriyoruz. Yılın her çeyreğinde eğitimler düzenleniyor. Bütün teknik elemanlarımızı yetiştirebildiğimiz kadar eğitiyoruz. Yeni versiyon makinalar için de eğitimini alıyoruz. Bizim misyonumuz dürüstlük” diyor.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar