"Siyasetteki çalkalanmalar ticareti de etkiliyor"

Yaşarlar Grup Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yaşar, düzenlediği iftar programıyla çalışanları ve aileleri ile buluştu.

info@karadenizekonomi.com / 17.04.2023

Düzenlenen programda Karadeniz Ekonomi’ye özel değerlendirmelerde bulunan Yaşar, siyasi gelişmelerin sanayi ve ticareti direkt etkilediğini vurguladı. Yaşar, ayrıca, iş dünyasının finansmana erişiminde yaşadığı güçlüklerin devam ettiğine dikkat çekti.

TİCARET VE EKONOMİ İSTİKRARI SEVER

Türkiye’nin seçim atmosferine girdiğini dile getiren Yaşar, “14 Mayısta ülkemiz seçime gidiyor. Yeni cumhurbaşkanı seçilecek. Ticaret ve ekonomi istikrarı sever. Buradan çıkacak sonucun ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. İstikrarlı bir hükümet oluşmasını temenni ediyoruz. Çünkü siyaset ve ticaret birbiriyle paralel gidiyor. Siyasetteki çalkalanmalar ticareti de etkiliyor” dedi.

KGF TAM ANLAMIYLA YERİNİ BULMUYOR

 İş dünyasının finansmanla beslenen bir ekonomiye sahip olduğuna vurgu yapan Yaşar, şu ifadelere yer verdi: “Son zamanlarda alınan kararlarla finansmana erişim zorlaşmaya başladı. Faiz oranları attı, özellikle özel bankalar ciddi oranlarda faizlerle piyasayı fonlamaya başladılar. Kredi kullanarak iş yapmak çok mümkün olmayan bir hale geldi. Bu oranlarla kar etmek, ettiğin kardan sonra faizi ödeyebilmek çok mümkün değil. Dolayısıyla burada KGF’ye çok ciddi bir ihtiyaç vardı. Son 10-15 gündür KGF genişlemeye başladı fakat burada ilk adım büyük şirketler atıyor. Dolayısıyla bizim gibi Ordu’daki Giresun’daki bankalara biraz daha düşük rakamlar geliyor. Bu rakamlar da firmalara bölündüğünde verilen rakam çokta etkili olmuyor ve KGF tam anlamıyla yerini bulmuyor. Olması gereken oranların daha makul olması ve daha çok şirketin faydalanmasının sağlanmasıdır.”

Yaren Kaya

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar