Sürdürülebilirlik ve yenilikçi enerji yatırımlarıyla öncü bir işletme

Dünya çapında artan enerji krizleri ve çevre bilincinin önemi, birçok şirketi sürdürülebilirlik stratejilerine yönlendiriyor. Türkiye'nin fındık sektörünün önde gelen firmalarından Dost Fındık da bu trende öncülük eden yenilikçi adımlar atarak dikkat çekiyor.

info@karadenizekonomi.com / 18.09.2023

Sürdürülebilirlik ve yenilikçi enerji yatırımlarıyla öncü bir işletme


Şirketin Yönetim Kurulu Üyesi Can Atik, sürdürülebilirlik hedeflerini güncel teknolojilere uygun olarak sürekli olarak yenilediklerini belirtiyor.

 

Dost Fındık'ın en göze çarpan başarılarından biri, yaklaşık iki buçuk yıl önce gerçekleştirdiği yenilenebilir enerji yatırımı. Atik, "Bu yatırım sayesinde güneş enerjisi kullanarak karbon ayak izimizi azalttık ve çevre dostu bir yaklaşım sergiledik’’dedi.Şirket, sadece yenilenebilir enerjiye odaklanmakla kalmayıp, atık yönetimi ve su tasarrufu gibi alanlarda da öncü uygulamalara imza atıyor. Dost Fındık, sürdürülebilirlik ilkesini benimseyerek üretim hattından paketlemeye kadar her aşamada titiz bir yaklaşım benimsiyor.

Dost Fındık, 1987 yılında "Atikler" markasıyla aile şirketi olarak kuruldu ve bugün genç kuşak liderliğinde uluslararası bir şirkete dönüştü. Can Atik, çevre dostu uygulamaları ve yenilenebilir enerji yatırımlarıyla sektörde büyük bir etki yaratmış olan şirketin gelecek hedeflerini şu şekilde açıkladı: "Gelecekte, küçük ambalajlı fındık ürünlerinde katma değeri yüksek ve enerjiye yönelik yatırımlarımızı artırmayı planlıyoruz. Sürdürülebilirlik vizyonumuzu koruyarak, sektördeki öncü rolümüzü sürdüreceğiz."

 

Şirket, fındık üretiminde ve tedarik zincirinde sürdürülebilirlik ilkelerini benimseyerek çevresel ve ekonomik sürdürülebilirliğe de katkı sağlamaya odaklanıyor. Dost Fındık'ın Yönetim Kurulu Üyesi Can Atik, bu konuya yönelik olarak şunları söyledi: "Fındık, Karadeniz Bölgesi'nde ana üretim yapılan değerli bir ürün. Sürdürülebilirlik ilkelerine göre fındık üretim süreçlerini ve tedarik zincirini geliştirmeye önem veriyoruz." Şirket, fındık arazilerinde verimliliği artırmak ve işleme süreçlerini daha modern hale getirmek için çaba harcıyor.

 

 

Asel Gürsoy

 

 

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar