TİSAŞ Ar-Ge ile Dünya Standartlarını Zorluyor

TİSAŞ Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Alemdaroğlu, firmanın Ar-Ge yatırımları, üretim otomasyonu ve yüksek teknoloji projeleri sayesinde hem yerli kolluk güçlerini hem de global pazarı güçlendirdiğini açıkladı.

info@karadenizekonomi.com / 20.10.2025

TİSAŞ Ar-Ge ile Dünya Standartlarını Zorluyor

Türkiye’nin hafif silah üretiminde önde gelen firmalarından TİSAŞ, son dönemde yaptığı Ar-Ge yatırımları, üretim otomasyon sistemleri ve yenilikçi ürün geliştirme projeleri ile hem ürün gamını hem de üretim kapasitesini büyütüyor. TİSAŞ, Doğu Karadeniz’in en büyük entegre savunma tesisi olarak, dayanıklı, ergonomik ve kullanıcı dostu silahlar üretirken, mühendislik kabiliyetini de küresel arenaya taşıyor.

TİSAŞ Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Alemdaroğlu, firmanın başarısında yerli mühendislik ve üretim anlayışı, kritik komponentlerin millileştirilmesi, Ar-Ge ve insan kaynağına yapılan yatırımların kritik rol oynadığını vurguladı. Alemdaroğlu, TİSAŞ’ı “sadece silah üreten bir fabrika değil, yüksek teknolojili savunma çözümleri geliştiren bir merkez” olarak konumlandırdı.

Firma, tabanca üretimindeki tecrübesini piyade tüfeğine aktarmanın yanı sıra, 7,62 mm Makineli Tüfek ve 12,7 mm Gatling projelerini geliştirdi. Bu projeler ilk kez IDEF 2025 fuarında profesyonel kullanıcılarla buluşturuldu. Halen doğrulama ve geçerli kılma testleri süren projelerin yakın zamanda kullanıma sunulması planlanıyor.

TİSAŞ’ın Ar-Ge merkezinde, silah namlu geometrisi, balistik analiz ve modelleme, kompozit malzeme geliştirme ve yenilikçi kaplama teknolojileri gibi alanlarda çok sayıda proje yürütülüyor. Bu çalışmalar, firmaya sektörde fark yaratma ve ilklere öncülük etme fırsatı sunuyor.

Global pazarda da güçlü bir oyuncu olan TİSAŞ, 65 ülkeye yaptığı ihracat ile TİM’in “En Fazla İhracat Yapan 1000 İşletme” listesinde yer alıyor. Alemdaroğlu, yürütülen projelerle ihracat seviyesini artırmayı ve Türkiye’nin dışa bağımlılığını azaltmayı hedeflediklerini belirtti.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar