Toker Danışmanlık, aromatik bitki yetiştiriciliği yapmayı hedefliyor

Her sektörde danışmanlık hizmeti verdiklerini dile getiren Toker Mühendislik ve Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı İncilay Toker, "Devletten kiraladığımız arazilerde mavi yemiş ve aronya gibi tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliği yapıp işleme tesisi kurmayı planlıyoruz" dedi.

info@karadenizekonomi.com / 26.09.2022

Toker Danışmanlık, aromatik bitki yetiştiriciliği yapmayı hedefliyor

Türkiye'nin her yerinde hayata geçirdikleri yatırım projelerine imza atan Toker Danışmanlık, aynı zamanda imalattan tekstile birçok projeyi yürütmeye devam ediyor.

Projelerin yanı sıra ithalat ve ihracat çalışmalarıyla ilgili de bilgi veren Toker Mühendislik ve Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı İncilay Toker, "Yılda yaklaşık 50 yatırımcıya danışmanlık yapıyoruz. 2023 yılında dış ticaret ve tarımsal üretimle ilgili projelerimiz var. İstanbul merkezli dış ticaret ofisimizde katma değeri yüksek ürünlerin ithalat ve ihracatıyla ilgili çalışmalarımız olacak. Aynı zamanda Karadeniz Bölgesi'nde özellikle devletten kiraladığımız arazilerde mavi yemiş ve aronya gibi tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliği yapıp bu ürünlerle ilgili işleme tesisi kurmayı planlıyoruz" dedi.

 

1 MİLYONLA 100 MİLYON ARASINDA DEĞİŞİKLİK GÖSTERİYOR

Proje bütçelerinin yatırımcının çalışma ve ihtiyaçlarına göre değiştiğini belirten Toker, “Her sektörde danışmanlık hizmeti veriyoruz. Tarımsal projeler, hayvancılık tesisleri, seralar, gıda işleme, imalat, tekstil, yenilenebilir enerji konularında yoğun projeler yapıyoruz. Proje bütçelerimiz yatırımcıların ihtiyaçlarına göre değişmektedir. 1 milyon ile 100 milyon arasında değişiklik gösteren yatırımlarımız mevcut 25 yaşında genç bir girişimci olarak girdiğim bu yolda tüm zorluklara rağmen gece gündüz çalışarak Türkiye'nin her yerinde hayata geçirdiğimiz yatırım projeleriyle firmamızı ekibimle her geçen gün daha ileriye taşıdığıma inanıyorum. Çalıştığımız her firmayı kendi içimizden biri gibi gördük ve onlarla birer aile olduk” dedi.

HER SEKTÖRDE HİZMET VERİYOR

“Yatırım teşvik belgeleri, banka kredi dosyaları, marka tescil belgesi, belgelendirme hizmetleri, OSB arsa tahsis başvuru dosyaları ve birçok projenin hizmetini veriyor” diyen Toker, "Çalışmalarımız ve hizmet ağımızı genişleterek 2018 yılında Samsun ofisimizi açtık ve buradan tüm şehirlerimize hizmet vermeye devam ediyoruz. Türk çiftçisinin yaşadığı zorluklara rağmen üretmekten vazgeçmediğini gözlemledim ve onlara katkı sağlama amacıyla mesleğime karar verdim. Süt ve süt ürünlerinin işlenmesinden yerel ürünler ve mikro işletmelerin geliştirilmesine kadar birçok projelerin hizmetini veriyoruz. Bunun yanında et ve et ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, mey ve sebzelerin işlenmesi ve pazarlanması, su ürünlerinin işlenmesi ve pazarlanması, çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve gelişmesi gibi çok fazla hizmetimiz mevcut" ifadelerine yer verdi.

YATIRIMLARA YÜZDE 50 HİBE KAZANDIRMAYI HEDEFLİYOR

AB standartlarında projeler hazırlayarak yapılacak yatırımlara hibe destekleri kazandırmak istediklerini belirten İncilay Toker, Toker Mühendislik ve Yatırım Danışmanlığı olarak hedefimiz ulusal karma plan, program ve stratejilerinde öngörülen ilke ve hedefler çerçevesinde, Avrupa Birliği ve uluslararası kuruluşlardan sağlanan kaynakları da kapsayacak şekilde, kırsal kalkınma programlarının uygulanmasına yönelik faaliyetleri gerçekleştirmek. Aynı zamanda başta Karadeniz Bölgesi olmak üzere tüm illerimizde yatımcılara AB standartlarında projeler hazırlayarak yapılacak yatırımlara yüzde 50 ve üzeri oranlarda hibe kazandırabilmeyi de hedefliyoruz" diye konuştu.

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar