Üretim hızını artırıyor

2022 yılında kurulan Yenipack Makina, yeni bir üretici firma olarak ürettiği ambalaj ve paketleme makinalarından müşterilerin maksimum verim alabilmesi için çalışıyor.

info@karadenizekonomi.com / 22.12.2022

Üretim hızını artırıyor

Yenipack Makina Genel Müdürü Gökcan Alaşalvar, yeni kurulan bir firma olmaları nedeniyle büyük heyecanla çalıştıklarını ifade ederek, maksimum verim için projelere aralıksız devam ettiklerine vurgu yapıyor. Alaşalvar, “Bu sektördeki uzun yıllara dayanan bilgi birikimi ve tecrübemizi daha ileriye taşımak için 2022 yılı başında kurulmuş yeni bir firmayız. Ürettiğimiz paketleme makinaları ile, gıda sektörü başta olmak üzere kimyasal ürünler ve ilaç sektöründe üretim yapan firmalara hizmet veriyoruz” diyor.

DAHA AZ ENERJİ, DAHA ÇOK VERİM

Son teknoloji ürünler ile hizmet verdiklerini ifade eden Alaşalvar, “Ürettiğimiz ambalaj ve paketleme makinalarından müşterilerimizin maksimum verim alabilmesi için çalışıyoruz. Paketlenecek ürünlere göre özel dizayn edilen makinalarımız maksimum üretim kapasitesi ve minimum duruş süresi sağlayacak şekilde projelendirilmektedir. Tüm modellerimiz servo motor teknolojisi ile donatılmaktadır. Bu aynı zaman da paketleme makinalarımızı kullanan firmaların daha az elektrik enerjisi tüketmesini ve daha az basınçlı hava tüketmesini sağlayarak üretimde kullandıkları enerji maliyetlerini minimize etmesine olanak sağlıyor” diye konuşuyor.

HEDEFLERİMİZ BÜYÜK

“Amacımız iç pazarda ihtiyaç duyulan makine ekipmanların yıllık bazda minimum %15-20‘sini karşılayacak bir üretim kapasitesine ulaşmak. Bu hedefe önümüzdeki iki yıl içinde ulaşacağımızı tahmin ediyoruz” diyen Alaşalvar, “Şu anda aldığımız ihracat siparişlerimiz var ve halihazırda görüştüğümüz yurt dışı projelerinden yola çıkarak toplam üretimimizin %40’ını ihracat siparişlerinin oluşturacağını öngörüyoruz” ifadelerine yer veriyor. Market pazarında hızlı bir artış olacağını düşündüklerini belirten Alaşalvar, “Paket gramajları düşüyor, eskiden olduğu gibi müşteri artık birçok ürünü 3 kg veya 5 kg olarak satın almıyor. Örneğin; bakliyat grubunda paketleri artık 250 gr. ve 500 gr’lık olarak da görebiliyoruz. Kuruyemiş grubunda en çok satan paketler artık 20 gr. ile 50 gr. arasında olanlar. Tabi bunda pazarda oluşan yüksek fiyatların da etkisi var. Biz de yeni tasarımlarla ve imalata yoğunlaşmış durumdayız” diyor.

AR-GE ÖNCELİĞİMİZ

Alaşalvar, önümüzdeki yılda yeni yatırımlar yapacaklarını vurgulayarak, “Bu yatırımlar üretimde kullanabileceğimiz CNC dik işleme merkezi yatırımı ve CNC yatay işleme merkezi yatırımı olacak. Bu yatırımlar ile üretim hızı ve kalitemizi artırarak oluşan talebe hızlı yanıt vermek istiyoruz. Makinamızda büyük- küçük paket değişimi 5 dakika içinde yapılabilecek ve kullanıcılar  üretim kapasitelerini maksimuma çıkartabilecek.Ayrıca, paketli baharat sektöründe son dönemde payı gittikçe artmaya başlayan kavanoz ambalajlarının tam otomatik dolumunda genellikle 50 kavanoz/dakika olan üretim hızlarını yaptığımız AR-GE çalışmaları ve iyileştirmelerle ürün ve gramaja bağlı olarak 100 kavanoz/dakika’ ya kadar çıkarmış bulunuyoruz” diye konuşuyor.

FİYATTAKİ DALGALANMALAR BÜYÜK SORUN

Sektöre dair yaşanan sorunlara da değinen Alaşalvar, şu ifadelere yer veriyor: “Makine üretimi sektöründe bizim ve sektördeki tüm paydaşlarımızın yaşadığı temel sorun üretimde kullandığımız hammaddelerin fiyatlarındaki dalgalanmalardır diyebilirim. Bu dalgalanmalar makine üretiminde kullanılan metaller başta olmak üzere elektrik ve otomasyon komponentleri ve pnömatik malzemelerde karşımıza çıkıyor. Ayrıca birçok markada ürün bulunmaması da makine üreticilerinin bu dönemdeki çıkmazı olarak ortada durmaktadır.”

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar