Altın yükseldi, bozduran yok

Altının gram fiyatı 160,9 lirayı görerek tarihi rekora ulaştı. Altındaki bu yükselişi değerlendiren Kuyumcu Erman Enginyurt, rekor seviyeye rağmen vatandaşın altınlarını bozdurmaya yanaşmadığını söyledi.

info@karadenizekonomi.com / 22.11.2017

Altın yükseldi, bozduran yok

Altın fiyatlarındaki yükseliş devam ediyor. Altın geçtiğimiz hafta, döviz kurlarından bulduğu destekle tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 160,9 lirayı gördü. Çeyrek altın 263 lira, Cumhuriyet altını ise bin 64 liradan alıcı buldu. Ancak altının ulaştığı rekor seviyeye rağmen kuyumcu dükkânlarındaki durgunluk dikkat çekti. Kuyumcu Erman Enginyurt altın bozdurmaya gelenlerin olduğunu, ancak bunun yükselişle doğru orantılı olmadığını söyledi. 

Enginyurt piyasaya ilişkin görüşlerini, “Ödemesi olanlar, ev ya da araba almak isteyenler fiyatlar yükseldiği için altınlarını satıyorlar. Ancak bunun dışında altın yüksek olmasına rağmen hiç kimse kenarda duran altınını satmıyor. Çünkü Türk Milletinin doğasında ‘kefenlik’ diye bir deyimle altını kenara koyma mantığı vardır. İnsanlar altın nasılsa daha da yükselecek diye bekliyorlar” diyerek ifade etti.

Gramı 175 Liraya çıkacak

Vatandaşların çoğunun altın fiyatları hakkında bilgi almak için uğradığını, müşterilerin daha çok altının fiyatını değil, yükselip yükselmeyeceğini merak ettiklerini belirten Enginyurt, bu yükselişin devam edebileceğini ve altının gramının 175 liraya kadar çıkabileceğini söyledi. Erman Kuyumcu sahibi Enginyurt sözlerine şöyle devam etti: “Altın piyasada TL karşılığı olarak hiç bu kadar yüksek olmamıştı. En son bir önceki çalkantılı dönemde yani 8-9 ay önce gramı en fazla 154,75 TL’ye çıkmıştı. Bu saatten sonra düşüş olacağını sanmıyorum. Çünkü altın dünyada hiçbir zaman çıktığı fiyat seviyesinden geri düşmedi. Düşecek olsa bile en fazla 5 ya da 10 TL düşer. Ancak sabitleneceği yer yine ulaştığı en yüksek seviyedir.”

Altın en sağlam liman

Başbakanlığa bağlı Hazine Müsteşarlığı’nın yastık altındaki altınları ekonomiye kazandırmak için başlattığı Altın Tahvili ve Altına Dayalı Kira Sertifikası işlemleri hakkında da değerlendirmelerde bulunan Enginyurt, devletin beklediğinin yüzde biri kadar bile altının bankalara yatırılmadığını, çünkü kimsenin yaptığı yatırımı bozmak istemediğin söyledi. Kuyumcu Erman Enginyurt,paranın en sağlam limanının altın olduğunu, ne kadar yükselirse yükselsin, alıp bir kenara koymak gerektiğini dile getirdi. KARADENİZ EKONOMİ

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar