Aydın Kontrplak, Sektöründe üretimin yüzde 15’ini karşılıyor

300 kişilik kadrosuyla Türkiye’de en yüksek kapasite ile kontrplak ve playwood  üretimi yapan Aydın Kontrplak Türkiye’de toplam üretimin yüzde 15’lik kısmını karşılıyor.

info@karadenizekonomi.com / 17.03.2020

Aydın Kontrplak, Sektöründe üretimin yüzde 15’ini karşılıyor

45 yıllık tecrübesiyle Türkiye’de toplam üretimin yüzde 15’lik kısmını karşılayan Aydın Kontrplak, sektörün önde gelen oyuncularından biri olmakla yetinmemiş başarısını yurtdışına da taşımıştır. Irak, Gürcistan, Türkmenistan ve Balkan ülkelerine üretiminin yüzde 25’lik kısmını ihraç eden firmanın yeni hedefi Arap pazarı. Mısır, Tunus, Cezair, Fas ve Katar gibi ülkelerden gelen talepleri değerlendirdiklerini belirten Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Aydın bu yıl ihracata daha fazla ağırlık vereceklerini vurguladı. Aydın, “Önceki yıllarda kurlar düşük seyrettiği için iç pazar odaklı çalışıyorduk. Kurların yükselmesiyle ihracata yönelmeye başladık. Fakat iç piyasa çok hareketli olduğundan istediğimiz oranda odaklanamıyoruz. Ama bu yıl için hedefimiz ihracata daha fazla ağırlık vermek.” dedi.

Yüzde 20’lik büyüme beklentisi

300 kişilik kadrosuyla Türkiye’de en yüksek kapasite ile kontrplak ve filmli kontrplak (playwood)  üretimi yapan firma aylık 5 bin metreküp üretim kapasitesine sahip. Geçen yılı 100 milyon lira ciro ile kapattıklarını söyleyen Aydın, bu yıl beklentilerinin yüzde 20’lik büyüme olduğunu söyledi.

Son iki yılda 30 milyon liralık yatırım

İlk fabrikasını 1977 yılında açan firmanın şu an 3 fabrikası mevcut.  Son iki yılda bölgeye en az 30 milyon lira civarında bir yatırım yaptıklarını belirten Aydın, Fatsa Organize Sanayi Bölgesi’nin yeni etabı açıldığında 200-250 kişinin daha istihdam edeceği bir fabrika yatırımını daha gündeme aldıklarını aktardı. Aydın, “Şirketimiz 1977 yılında kuruldu. İkinci fabrikamız 2000’li yılların başında üçüncüsünü ise 6 yıl önce açtık. Sadece son iki yılda bölgeye yaptığımız yatırımlar 30 milyon lirayı aştı. Gücümüz yettiğince yatırımlarımıza devam edeceğiz.”

2020 yılına tahmin edilenden daha iyi başladıklarının da altını çizen Aydın  hem ihracatta hem iç pazarda  taleplere cevap veremediklerini  geçen yılın ilk çeyreğiyle kıyasladığında  yüzde 30’luk bir fark olduğunu vurguladı. NAZAN BEDİR/KARADENİZ EKONOMİ

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar