Aydınkontraplak yeni yatırımla büyüyor

·Son dönemde 10 milyon liralık yen yalıtırım yaparak büyüyen Adınkonraplak, faaliyet bölgesinde ‘AY-KON-SAN 2’ adlı fabrikayı da hizmete dahil ederek Playwood üretiminde lider konumunu perçinledi.

info@karadenizekonomi.com / 7.08.2017

Aydınkontraplak yeni yatırımla büyüyor

Son dönemde 10 milyonluk yatırım yapan Ordu Fatsa OSB firması Aydınkonntraplak Ukrayna ve Romanya’ya tesis kurdu, şirket yeni kurutma hattı için Brezilya’dan makinalar getiriyor.

Aydınkontrplak kendi sektöründe yılların getirdiği tecrübesinden aldığı güvenle %100 müşteri memmuniyeti odaklı çalışmalarıyla bölgede sektörün önde gelen oyuncularından biri olmakla yetinmedi. Karadeniz Ekonomi ’ye konuşan Genel Müdür Kerim Aydın ve Genel Müdür Yardımcısı Endüstri Mühendisi Erdem Aydın, “Ülke ve bölge ekonomisine yaptığımız yatırımlarla katkıda bulunmaktan son derece mutluyuz” diyerek firma ve faaliyetlerine ilişkin olarak şu ortak açıklamayı yaptılar:

Fatsa OSB’de iki fabrika

“Türkiye’de kendi sektörümüzde ilk ikideyiz. Yeni kurutma hattı kuruyoruz. Teknolojik makinalarımız Brezilyadan geliyor. Fatsa OSB’de iki fabrikamız 

mevcut, Ukrayna ve Romanya da tesisler kurduk. Fatsa Limanı biz sanayiciler için çok büyük önem arz ediyor. Türkiye’de hammadde sıkıntısı olduğunda yurt dışından getiriyoruz. Aydınkontraplak olarak Son dönemde kısa vadede 10 milyonluk yatırım yapmış olduk. Firmalarımızın geçmişini kısaca özetlersek, AY-KON-SAN 1973 Yılından bu yana kontrplak üretimi faaliyetini gösteren YAYKIN Orman Ürün. San. İç ve Dış Tic. Ltd. Şti sahibi Muhterem Aydın tarafından kalitemize kalite, üretim ve ürün çeşitliliğini artırmak için Fatsa Organize Sanayi Bölgesinde 30.000 metrekarelik bir arsa üzerine inşa edilmiştir.

AY-KON-SAN Aydın Kontrplak Orman Ürün. San. Nakliye İç ve Dış Tic. Ltd. Şti. 12 dönüm kapalı alana sahip olup 2004 yılında faaliyetine başlamıştır. Sektörde hızla gelişen firmamız referanslarına kattığı yeni firmaların da ihtiyaçlarını karşılamak ve üretimini arttırmak üzere 2014 yılında 8.000 m2 si kapalı olmak üzere 18.000 m2 üzerine kurulu AY-KON-SAN-2 adlı fabrikayı da hizmete dahil ederek kontrplak ve playwood üretiminde faaliyet gösterdiği bölgede lider konumunu perçinlemiştir. Sektöründe 45 yıllık tecrübesi olan firmamız %100 müşteri memnuniyeti sağlamayı hedeflemektedir.

Aydınkontraplak olarak ülke ve bölge ekonomisine katkıda bulunmaktan son derece mutlu ve gururluyuz.” Murat GÜRSOY/KARADENİZ EKONOMİ

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar