Bırakın yolları Türkler yapsın

Dünyanın en kötü otoyollarından birine sahip olan Ukrayna’da Devlet Başkanı Zelenskiy’in yaptığı bir açıklama Türk müteahhitliğinin geldiği noktayı gösterirken, ülkenin yenilenen altyapısının en önemli projelerinde Onur İnşaat imzasını görmek Orduluları mutlu etti.

info@karadenizekonomi.com / 30.07.2019

Bırakın yolları Türkler yapsın

Bu Onur Ordu’nun

Dünya Ekonomik Forumu (WEF) yol kalite endeksinde 137 ülke arasında en sonlarda yer alan Ukrayna’nın son dönemde yaptığı tüm iyileştirmelerde Onur İnşaat’ın imzası var. Ukrayna Altyapı Bakanlığı’na göre tüm yolların yeniden elden geçirilmesi ve rahat kullanılır hale gelmesi için en önemli sıkıntının işi ustalıkla yapabilecek şirketlerin çok az olmasıydı. İşte tam da bu noktada Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir yerel yöneticilerle yaptığı bir toplantıda, “Lütfen bu yolu nasıl yapacağımızı söyleyin. Bahanelerle gelmeyin. Bir Türk şirketi ile çalışabilirsiniz. Mesela Onur İnşaat çok iyi bir şirkettir. Onlara bu işi sipariş edin” talimatı vermesi Onur İnşaat’ın uluslararası alanda gördüğü kabulün bir göstergesiydi.

“Dünya sıralamasındaki yerimizi daha yukarılara taşımak istiyoruz”

Karadeniz Ekonomi Gazetesi olarak biz de Onur Grup Yönetim Kurulu Başkanı Onur Çetinceviz’e duygularını sorduk.  Çetinceviz, “Zelenskiy, 15 yıldır bu ülkede yaptığımız güzel çalışmalardan etkilenmiş. Böyle bir vesile ile bizi örnek göstermesinden çok büyük kıvanç duyduk. Bu güvene layık olmak için çok daha fazla çalışacağız. Ukrayna’da ilk projemizi 2014 yılında yapmıştık. Şimdi 16 farklı şehirde onlarca şantiyemiz var. Hemen hemen büyük kentlerin tamamında yenilenen yolları kullanıma açtık. Ukrayna’da bir numarayız dünya sıralamasındaki yerimiz ise 130. Bunu daha yukarılara taşımak yeni hedefimiz olacaktır” dedi.

Ukrayna ile birlikte Tunus, Moldova, Hırvatistan, Suudi Arabistan, Ekvator Ginesi, Türkmenistan gibi 3 farklı kıtadaki ülkelerde projeler üstlenen Onur Grup, dünyanın en büyük yüklenici listesinde ve turizmden havacılığa birçok alanda var. Hilton Dalaman Sarıgerme Resort’un da sahibi olan şirket, özel jet uçuşu yapan Onur Havacılık’ın da sahibi. REŞAT GÜNGÖR / KARADENİZ EKONOMİ

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar