BLB Makine’den 2 milyon liralık ihracat

Makine sanayi üzerine imalat yaparak Almanya’ya ürün ihraç eden BLB Makine Sanayi T.A.Ş.  yıllık 2 milyon liranın üzerinde ihracat girdisi sağlıyor.

info@karadenizekonomi.com / 26.11.2019

BLB Makine’den 2 milyon liralık ihracat

Giresun’da 15 kişiye iş kapısı olan BLB Makine Sanayi T.A.Ş. yıllık 2 milyon liranın üzerinde ihracat girdisi sağlıyor. Alman yatırımcıların kurduğu, makine sanayi üzerine imalat yaparak Almanya’ya ürün ihraç eden firma Giresun ekonomisine ve istihdamına katkı sağlıyor. Türk-Alman ortaklığıyla 2012 yılında kurulan firma 3 yıl sonra tamamen Alman yatırımcılara geçerek, Almanya’daki Liqui Filter üyesi olduğu için parça niteliğinde konveyör ve hava filtrasyon sistemleri gibi ürünlerin imalatını yapıyor.

‘’Türkiye’ye yüzde 20’lik satış yaptık’’

2012 yılından bu yana Giresun’da üretim yaptıklarını söyleyen Firma Müdürü Kübra Yılmaz,  ‘’Firma, Alman yatırımcıların bir fuarda Giresunlu girişimcilerle tanışması sonucu kuruldu. Birlikte kurulan firma 2015 yılında tamamen Alman yatırımcılara geçti. Giresun’daki fabrikalarında imalat sistemleri için talaş konveyörleri, presleme makineleri, hava ve sıvı filtrasyon sistemleri üretiyoruz. Talaşlı imalatla ilgili birçok proje için çözüm üretebiliyoruz. 2018 yılına kadar üretilen ürünlerin tamamını Almanya’ya gönderdik. 2018-2019 yılları arasında da yüzde 20’lik bir kısmın satışını Türkiye içerisinde yaptık’’ dedi.

‘’10 yıl boyunca Giresun’dayız’’

Alman yatırımcılara ait Almanya’da da benzer bir fabrika olduğunu dile getiren Yılmaz, ‘’Biz burada çoğunlukla malzemelerin ve makinelerin tamamını değil belli bölümlerini yapıp Almanya’daki fabrikaya gönderiyoruz onlar da elektrik komponentlerini ya da başka neler adapte edeceklerse yerleştiriyorlar, sonra da dünyanın herhangi bir yerine bazen de Türkiye’ye satıyorlar Geçen yıl Kasım ayına kadar fabrikayı Marmara Bölgesi’ne taşımayı planladık ancak bundan vazgeçtik. An için çeşitli olumlu sebeplerle yaklaşık 10 yıl boyunca burada kalmayı planlıyoruz. Devletin çeşitli destekleri var, Karadeniz Bölgesi ve Giresun’da bu destekten faydalanabiliyoruz’’ ifade etti.

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar