Çamsan Ordu frene basmadı

Üretime geçtiği 1984 yılından bu yana sektöründe birçok ilke imza atan Çamsan Ordu, ekonomik büyümenin üretim ve ihracattan geçtiğini kanıtlarcasına yeni yatırım için start verdi. 70 milyon euroluk yatırım aynı zamanda 100 kişilik ilave istihdam anlamına geliyor.

info@karadenizekonomi.com / 10.03.2020

Çamsan Ordu frene basmadı

Çamsan Ordu A.Ş.’nin üretim kapasitesini iki buçuk kat, ihracat kapasitesini ise üç kat artıracak MDF 3 tesisinin temeli atıldı. Ordu Uzunisa’daki fabrika kampüsünde yer alacak tesis için 70 milyon euroluk yatırım yapıldı. Son teknoloji ile çevreye zarar vermeden üretim yapacak olan MDF 3 tesisinin temel atma törenine Ordu Büyükşehir Başkan Vekili Celal Tezcan, Altınordu Kaymakamı Niyazi Erten, Altınordu Belediye Başkan Vekili Ahmet Akyurt, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akdoğan ve OTSO Başkanı Servet Şahin katıldı.

Yatırımı ertelemek istemedik

Ordu iş dünyasından seçkin isimlerin de yer aldığı temel atma töreninde konuşan Çamsan Ordu A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Poyraz, “işletmemiz ülkemizdeki refah seviyesinin ve ekonomik büyümenin ancak üretim ve ihracat ile gerçekleşeceğine kurulduğu günden bu yana inanmıştır” diye başladığı konuşmasında ülkenin aydınlık geleceğine sağlayacakları katkıya vurgu yaptı. Poyraz, “2018’in ikinci yarısından itibaren ülkemiz piyasalarında çoğunlukla dış etkenli ekonomik türbülans ve dövizde aşırı dalgalanmalar meydana gelmiştir. Bunun sonucunda yatırımlar ya ertelenmiş ya da iptal edilmiştir. Çamsan Ordu A.Ş. son iki yılda planladığı yatırımı ertelemeyi uygun bulmayıp Alman Dieffenbacherfirmasıyla anlaşma yaparak toplam 70 milyon avro tutarındaki yeni MDF tesisi yatırımını imza altına almıştır. Yeni yatırımımız ile ürün çeşitliliğimiz artırılacak olup çevreye duyarlı ve son teknoloji ile donatılmış yeni bir MDF üretim tesis ülkemize kazandırılacaktır. MDF 3 tesisimiz ile firmamız pazar payını ve ürün çeşitliliğini artırıp MDF üretimimizi iki buçuk katına, ihracat pazar payımızı da üç katına çıkaracağız. Çamsan Ordu A.Ş. ailesi olarak bizler her zaman en iyisini en doğrusunu ve en güzelini yapma ilkeleri doğrultusunda ülkemizin aydınlık geleceğini olan inancımız tam olarak yatırımlarımıza hız kesmeden devam edeceğiz” diye konuştu.Çamsan Ordu A.Ş.’nin MDF 3 yatırımının inşaatının 2021’in ilk çeyreğinde tamamlanarak üretime başlaması hedefleniyor.

Sektörde ilklere imza atan firma

Bilindiği üzere Çamsan Ordu A.Ş. 1984 yılından itibaren ekonomimizin önemli sektörlerinden olan orman ürünlerinde MDF denince akla gelen ilk isim olma ayrıcalığını fazlasıyla hak etmiştir. Çamsan Ordu A.Ş, 1984 yılında Türkiye ve Asya’nın ilk Avrupa’nın 5. MDF üretim tesisi olarak üretime başladıktan sonra 1993 yılında ürün çeşitliliğini artırmak ve piyasaya katma değerli ürün sunmak amacıyla Türkiye’de ilk MDF Lam ürününü üreten firma olmuştur. İki yıl sonra açtığı yeni MDF tesisiyle kapasitesini iki katına çıkaran Çamsan Ordu A.Ş.,1997 yılında ise Türkiye ve Ortadoğu’nun ilk laminat parka üretimini gerçekleştirmiştir. Çamsan Ordu A.Ş. ayrıca hammaddede dışa bağımlılığı azaltmak ve önemli gelir kalemlerinden olan tutkal ihtiyacını karşılamak üzere kimya tesisleri yatırımını yapmış ve 2000 yılında tesis devreye alınmıştır.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar