Çebi Yeni Yatırım İçin Onay Bekliyor

ISO 9001, ISO 22000 (Haccp),ISO 14001, Ohsas 18001 ve Helal gıda gibi üstün kalite güvence belgelerine sahip olan Çebi; BRC belgelendirmesi içinde çalışmaları başlatmıştır.

info@karadenizekonomi.com / 2.07.2014

Çebi Yeni Yatırım İçin Onay Bekliyor

Fındık sektöründe 1930 yılından bu yana faaliyet gösteren Çebi, 2012 yılında yapımına başladığı entegre fındık işleme tesisi yatırımını tamamladı. Nisan ayında deneme üretimine başlayan saatte 3 ton kavurma kapasiteli fındık işleme tesisinde beyazlatılmış, kavrulmuş, kıyılmış ve dilinmiş iç fındık ile fındık unu ve fındık püresi üretecek. Firma yeni tesisinde kabuklu çıtlanmış ve iç fındık tuzlama ünitesiyle kakaolu ve sütlü fındık kreması hatlarını da kurdu. ISO 9001, ISO 22000 (Haccp),ISO 14001, Ohsas 18001 ve Helal gıda gibi üstün kalite güvence belgelerine sahip olan Çebi; BRC belgelendirmesi içinde çalışmaları başlatmıştır.

3650 m2 kapalı alana sahip modern fındık kırma tesisi ile natürel fındıkta gerçek anlamda kalite standartlarını yakalamış olan Çebi; işlenmiş fındık üretimi için gerekli olan ve üründe maksimum güvenlik sağlayan yeni bir iç fındık temizleme, eleme, seçme ve depolama tesisi için yatırım kararı almıştır. Tarıma dayalı hibe desteği ile yapımı düşünülen yeni tesiste dışarıdan tedarik edilen natürel fındıklar sırasıyla seperatör ve taş alıcıdan geçirilip yüksek teknolojili fındık seçme makinalarının yardımıyla içindeki her türlü yabancı maddeden arındırılıp alternatif paket yapılandırmalarıyla depolanıp işlenmeye hazır hale getirilecektir. 1200 m2 kapalı alana sahip olacak ve günlük 50 ton iç fındık seçme kapasiteli tesis 1000 tonluk ürün depolama kapasitesine sahip olacaktır.

Çebi Fındık Entegre Sanayi yönetim kurulu üyesi Hasan Uğur Çebi, son 3 yıldır ortalama her yıl yüzde 50

 büyüdüklerini belirterek, şu bilgileri verdi: Bu yılı 54 milyon TL ciro ile kapattık. Birkaç yıl içerisinde 100 milyon TL’lik ciro hedefine ulaşmayı planlıyoruz. Mevcut fındık kırma tesisimiz ve kabuklu depolarımız ile artan talebi karşılamakta zorlanmaya başladık. Bu talebi karşılamak için 14 bin m2 bir ticari alanı bünyemize kattık. Bu satın alma 5 bin m2 olan fabrika sahamızı 19 bin m2’ye çıkarttık. Bu alana yapılacak yeni yatırımlarla 20 bin tonluk kabuklu fındık kırma ve depolama imkânına sahip olacağız. Ayrıca yapılacak olan iklim kontrollü özel depolarla, hem natürel, hem de işlenmiş fındıkta yıllık 10 bin tonluk bir iç fındık işleme kapasitesine ulaşacağız. Entegre fındık işleme tesisinin faaliyete geçmesi ile müşteri portföyümüz artacak ve üretim süreci 12 aya çıkacak.

Fındık sektörünün 2014 de zor bir sınavdan geçeceğini söyleyen Çebi; 30-31 Mart gecesi yaşanan don olayı ile özellikle Doğu Karadeniz bölgesinde yeni mahsul zarar görmüştür. Düşük rekolte beklentisi ve hızla yükselen fiyatların olumsuz etkileri hem üretici tarafında hem de sektörde hiss

ETİKETLER;
Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar