Bentaş’tan Türkiye’de bir ilk daha, Tek seride 100 farklı mama üretilecek

Gerçekleştirdiği yatırımlarla ve ihracattaki büyük başarısıyla sektöründe bölgenin gururu haline gelen Bentaş Bentonit, hayata geçirdiği AR-GE yatırımlarıyla da büyük takdir topluyor.

info@karadenizekonomi.com / 21.12.2022

Bentaş’tan Türkiye’de bir ilk daha, Tek seride 100 farklı mama üretilecek

Şirket son olarak, ocak ayından itibaren VanCat markasıyla beyaz ürünlerinde 28 farklı ürünle satışta olacak. 1 yıl içerisinde ise bu rakam 100 farklı çeşitte mamaya dönüşecek. Şirketin VanCat markalı beyaz serisine hem yurt içinden hem de yurt dışından büyük talep olması bekleniyor.


Yaptığı inovasyon ve ihracatla son yıllarda büyük çıkış yakalayan, aldığı ödüllerle adından sıklıkla söz ettiren Bentaş Bentonit, bir yandan da yatırımlarına aralıksız devam ediyor. VanCat ve RoCat markalarıyla ihracatta önemli başarılara imza atan şirket, büyümeye ve istihdam yaratmayı sürdürüyor. Bentaş Bentonit, son olarak Nevşehir’de gerçekleştirdiği yatırımla hem maden hem de kedi kumu konusunda dünya lideri olmak için çok kritik bir adım daha atıyor. Şirket, VanCat markalı beyaz ürünlerinde taze et kullanmaya başlamasının yanı sıra, ocak ayında 28 olacak ürün sayısını bir yıl içinde 100 farklı ürüne çıkarmayı hedefliyor.

2022’de bir önceki yıla göre; miktarsal olarak yüzde 51, euro bazında ise yüzde 80’in üzerinde büyüme gerçekleştiren Bentaş Bentonit, yatırımlarına devam ederken, istihdama da önemli katkı sağlamaya devam ediyor.

 

YENİ YATIRIMLA İLK HEDEF HİNDİSTAN PAZARI

Nevşehir'de yeni bir yatırım gerçekleştirdiklerini dile getiren Bentaş Bentonit CEO’su Turgay Ömür, ”Arsasını Ocak ayında aldık. Madeni çıkartmaya başladık, Oradan ham satışlarımıza başlıyoruz. Kalitemiz de çok güzel çıktı. Sadece kedi kumu değil onun yanında seramik bentoniti, sondaj bentonit, yalıtım bentonit dediğimiz alanlarda da üretim yapabilecek ürünü çıkaracağız. Şirketin yüzde 70’i Bentaş'a ait yüzde 30’u ise oradaki yerel bir madenciye.Bu bölgeden elde ettiğimiz ürünleri özellikle Hindistan'a ihraç edip, oradan da iyi bir döviz geliri elde etmeyi düşünüyoruz” ifadelerine yer veriyor.

 

İLK 1000’E GİRECEĞİZ

En büyük hayallerinin dünyanın lider firması olduğunu dile getiren Ömür, “Bununla birlikte TİM 1000 listesinde ve Türkiye’nin ilk 500 sanayi kuruluşu arasında yer almak çok istiyoruz. Yatırımlarımızla beraber, bunu yapabilecek seviyelere geleceğiz. İş ortaklığıyla beraber yeniden bir ivme yakalayıp ciromuzu da kedi kumundaki gibi artıracağız” diyor.

 

İLK DEFA TAZE ET KULLANILACAK

Kuru mamanın içerisinde Türkiye'de ilk defa taze et kullanarak Avrupa kalitesinde bir ürün geliştirdiklerini vurgulayan Ömür, “Daha lüks segment yapacağız bu sefer. VanCat ile düşük tahıllı ya da tahılsız mamalar üretip, bunu başaracağız. RoCat markamız ile ekonomik ve kaliteli üretim yapmaya devam ediyoruz. Önceliğimiz Türkiye ve Rusya'da satılması ama talep olursa onu da Avrupa'ya açacağız. Ama VanCat’i kesinlikle Avrupa'ya açacağız. Çünkü Avrupa'da biliyorsunuz VanCat kedi kumunda 60’ın üzerinde ülkede satılıyor. Orada yıllardır çok büyük talepler var bizim ürünlerimize. Ama dediğim gibi mamacı kapasitesi Türkiye'de olmadığı için ancak onu yakalayabildik. Hızlı bir şekilde 2023’te mama satışlarımızda, ihracatımızda da artık Bentaş bir seviye daha üste çıkmış olacak. Ayrıca, VanCat mamasına iki seri yapıyoruz şu anda. Mevcut siyah serimizi devam ettireceğiz ama beyaz serisinde daha lüks, taze etli bir mama serisi yaptık. Projesi çalışmaları sona erdi. İnşallah Ocak ayında taze et kullanacağımız yeni ürünümüzü de piyasaya çıkarmış olacağız. Orada taze et kullanacağız” şeklinde ifade ediyor.

 

 

İNOVASYON VE AR-GE YATIRIMLARI HİÇ DURMAYACAK

Ömür, toplam cironun yüzde 90’ını kedi kumundan elde ettikleri ve 2022 ciro hedefinin 1 milyar TL’nin üzerinde olduğuna dikkat çekerek, sektör liderliğini uzun yıllar boyunca ellerinde tutmak için inovasyon ve AR-GE yatırımlarına da aralıksız devam edeceklerini dile getiriyor.

 

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar