İNTERLOG Gümrük Müşavirliği her an yanınızda

İNTERLOG Gümrük Müşavirliği, sektöründe 15 yıllık bir deneyimin bilgi çağı vizyonu ile sentezlendiği, tedarik zinciri sürecinin en önemli halkalarından birisi olan Gümrük Müşavirliği mesleğinin paydaşı olarak 2005 yılında aile şirketi olarak Artvin Hopa’da kuruldu.

info@karadenizekonomi.com / 21.12.2022

İNTERLOG Gümrük Müşavirliği her an yanınızda

Tedarik zincirinde güvenilir, mevzuata hâkim, müşterilerinin menfaat ve yasal yükümlülüklerini koruyan ve meslek erbapları arasında saygıdeğer bir paydaş olma mottosuyla çıktığı yolunda, Türkiye Cumhuriyeti Kanunları çerçevesinde hizmet verdiklerini vurgulayan İNTERLOG Gümrük Müşavirliği Kurucusu Uğur Kibar, “İthalat, ihracat, transit gibi gümrük rejimlerini alt kırılımlarında birçok sektörde hizmet vermekteyiz. Şirketimiz ürünlerin ithalatı ve ihracı sırasında kamu kurum ve kuruluşlarından alınması gereken izinleri almak için gereken başvuruları gerçekleştirip takip ve sonuçlandırmaktadır. Firmalarımızın gerçekleştireceği projeler için yapacakları masrafları optimumda tutarak yatırımlarına yön vermekteyiz. Bunları deri, kereste, odun peleti, ahşap kaplama gibi birçok alanda gerçekleştirmekteyiz” diyor.

TEŞVİKLER YERİNE ULAŞIYOR

Sektördeki teşvikler hakkında da bilgi veren Kibar, “Devletin şu ana kadar vermiş olduğu birçok teşvik ya da teşvik olarak değerlendirilecek bazı uygulamalar mevcut. Yatırım teşvik, dâhilde işleme, tarife kontenjanı, askıya alma gibi uygulamalar bu desteklere örnek olarak sayılabilir. Teşvikler, üretim ve istihdam demek. Bu üretimler ihracata dönüştüğünde hem dış ticaret açığının kapanmasına hem de işsizliğin azalmasına sebebiyet verecektir. Dolayısı ile teşvikler yerine ulaşıyor. Teşviklerin özellikle tarım alanında arttırılması gerekmektedir. Örneğin; yerli tohum üreticilerine ARGE çalışmaları için hibe yapılması ciddi ve önemli bir adım olacaktır” ifadelerine yer veriyor.

LOJİSTİK ALTIN ÇAĞINI YAŞIYOR

“Rusya-Ukrayna krizi ile birlikte ülkemizde lojistik firmaları altın çağını yaşamaktadır” ifadelerine yer veren Kibar, “Öte yandan, lojistik sektörünün önündeki en büyük sorun fiyat odaklı rekabettir. Serbest piyasa olması sebebi ile birçok firma taşıma işlemlerini organize etmek adına kalitesiz hizmet sunmakta ve kalifiye olmayan personel çalıştırmaktadır. Rekabet etme adına ucuz sağladıkları hizmet firmanın imaj ve itibar kaybına da sebebiyet verecektir” şeklinde konuşuyor.

DİJİTALLEŞME SÜREÇLERİ DEVAM EDİYOR

Gümrüklerin dijitalleşme sürecindeki konumu hakkında da bilgi paylaşan Kibar, Yurtdışından gelen kaptan, pilot ve şoförler ile gümrük saha personelleri direkt temas halindeler. Dolayısı ile risk altındalar. Ülkemizin birçok yerinde meslektaşlarımızın acı kayıplarına şahit olduk. Bu konuyu bir kenara bırakacak olursak pandemi gümrük işlemleri ile ilgili herhangi bir sürece olumlu ya da olumsuz etki etmedi. Ticaret Bakanlığının uzun zamandır yürütmüş olduğu dijital gümrük projesi hala hayatta bulunmaktadır. İhracat beyannamelerinin elektronik ortamda tescil alınması, ihracatçı birliklerine crypto ücreti yatırılması, Menşe ve Dolaşım Belgeleri Otomasyon Sitemi (MEDOS), beyanname işlemlerinin elektronik ortamda yürütülmesi, e-fatura uygulaması, tek pencere sistemi (TPS) gibi birçok dijital dönüşüm elektronik ortamda yürütülmektedir. Şu an kamu kuruluşlarından alınan birkaç izin hariç tüm belgeler elektronik ortamda dijital olarak alınabilmektedir” diyor.

TİCARETTE GÜVEN ESASTIR

Kibar, özellikle pandemi dönemiyle birlikte dış ticarette birçok fuar ve etkinliğin çevrimiçi yapılsa da geleneksel yöntemlerin hala en önemli tanıtım faaliyeti olduğunu belirterek, “Birçok tanıtım artık çevrimiçi yapılıyor ancak pandeminin ortadan kalkması ile geleneksel yöntemlere geri dönüş yapılacağı kanaatindeyim. Çünkü çevrimiçi uygulamalarda şirketler olduğu gibi değil, görünmek istediği şekilde sunum gerçekleştiriyor. Ticareti insanla yapılıyor ve insan ilişkileri ile güveni esastır. Biz İnterlog Gümrük Müşavirliği olarak çalıştığımız firmaları mutlaka yerinde ziyaret eder ve ikili bağlarımızı kuvvetlendirmek adına geliştiririz” ifadelerine yer veriyor.

 

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar