OR-SAM ihracata ağırlık verecek

OR-SAM Yönetim Kurulu Başkanı Şinasi Tuncer, gerçekleştirdikleri yeni hamlelerle ihracata ağırlık vereceklerini ifade etti.

info@karadenizekonomi.com / 17.10.2022

OR-SAM ihracata ağırlık verecek

OR-SAM Yönetim Kurulu Başkanı Şinasi Tuncer, “İki yeni projemiz var. Bunlardan biri Vezirköprü Kaplancık mevkiinde 1200 dönüm arazide ceviz üretim tesisi plantasyonu kuracağız. Bu sene sonbaharda başlayacağız tesise, 2023'te faaliyete geçmiş olacak. Bafra Organize Sanayi Bölgesinde yarı kurutulmuş domates dondurulmuş gıda tamamen ihracata yönelik ciddi bir tesis olacak” dedi.

Tuncer, “İki yeni projemiz var. Bunlardan biri Vezirköprü Kaplancık mevkiinde 1200 dönüm arazide ceviz üretim tesisi plantasyonu kuracağız. Bu sene sonbaharda başlayacağız tesise, 2023'te faaliyete geçmiş olacak. Bafra Organize Sanayi Bölgesinde yarı kurutulmuş domates dondurulmuş gıda tamamen ihracata yönelik ciddi bir tesis olacak” dedi.

ÜRETİM VE TEDARİK BİR ARADA

Tedarik zincirinde önemli çalışmalara imza attıklarını belirten Tuncer, “Bizimki aslında, gıda sektörünün direkt değil ama indirekt ilgilendiren kısımlarında tamamen tarımsal tedarik girdiler üzerine. Zirai ilaç gübre tohum bunların her alanında dünyanın önde gelen bütün firmaların uluslararası firmaların Karadeniz'deki bölge distribütörlüğünü yapmaktayız. Bunu yaparken aynı zamanda da üretim gıdanın üretim tarafında da tedarik tarafında da varız. Karadeniz'in en büyük serası Çarşamba Dikbıyık Melik Mahallesi'nde 75 bin metrekare kapalı alanda da aynı zamanda serada üretim yapmaktayız. Bu üretimimiz bir kış periyodunda marul yaz periyodunda tarladan domates. Buradan tedarik tarafında bu varız. Şu an yani pazarlama tarımsal girdi pazarlama alanında sektördeki payımız ciddi ve iyi bir yerdeyiz. Yani istihdam açısından da yaklaşık 150 civarında ama bu 150 kişinin 50’si sabit 100 kişi de yazın aramızda hasat ve pazarlama zamanda ihtiyaç duyduğumuz kişiler” diye konuştu.

 

YATIRIMLAR SÜRÜYOR

İki farklı yatırımla şirket olarak ihracata daha çok yöneleceklerini dile getiren Tuncer, “Bölgede iş yaptığımız için hemen burada bir yerimiz olsun istedik. Biz, Karadeniz Bölgesi'nde iş yapan bir firmayız. Bu bölgelerde Samsun'da ciddi bir tarım fuarı kurulunca burada yerimizi aldık. Fuarlara firma olarak büyük önem vermekteyiz. Burada bir beklenti içinde değiliz ama bilinmek, isminizin duyulması, görünmesi de sürekli bir artı değer katıyor. Her geçen yıl biz bir üstüne koyarak işimize devam eden firmayız. Ikinci yarıda daha beklentimiz yine çok farklı olmayacaktır. Aynı şekilde devam edecektir. İki yeni projemiz var. Bunlardan bir tanesi Vezirköprü Kaplancık mevkiinde 1200 dönüm arazide ceviz üretim tesisi plantasyonu kuracağız. Bu sene sonbaharda başlayacağız tesise, 2023'te faaliyete geçmiş olacak. Bafra Organize Sanayi Bölgesinde yarı kurutulmuş domates dondurulmuş gıda tamamen ihracata yönelik ciddi bir tesis olacak. Bunun da inşaatına başladık. Kurutulmuş domates başta olmak üzere konserve üretimi gerçekleştireceğiz. İlerleyen zamanda da daha çok Karadeniz yöresinde eğimli arazilerde engebeli arazilerde de rahat rahat çalışabilecek ürünlerin geliştirmesine başladık. Kısmetse bir yıl içinde de bu ürünleri de piyasaya sürmüş olacağız” ifadelerine yer verdi.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar