Ordu'dan Teknolojik Bir İlk: Güneş Enerjisi Temizleme Robotuyla Karadeniz’de Tek

Ordu'da girişimci Fırat Karadeniz, güneş enerjisi temizleme robotuyla teknolojik bir ilk yaşatıyor. Kendi şirketi tarafından üretilen robot, Türkiye'de tek olma özelliği taşıyor.

info@karadenizekonomi.com / 10.07.2023

Ordu'dan Teknolojik Bir İlk: Güneş Enerjisi Temizleme Robotuyla Karadeniz’de Tek

Güneş enerjisi panellerini otomatik olarak temizleyen ve uzaktan kontrol edilebilen bu yenilikçi robot, sektörde önemli bir atılımı temsil ediyor.

Ordulu iş insanı Fırat Karadeniz, güvenlik ve otomasyon sistemleri sektöründe 20 yıldır hizmet veren bir isim olarak dikkat çekiyor. Kendi firmasını kurarak bu alanda faaliyetlerine devam eden Karadeniz, güvenlik ve otomasyon sistemleri konusunda önemli çalışmalara imza atıyor. Kepenk sistemleri, fotoselli kapılar, otomatik bariyerler, kartlı geçişler, turnike sistemleri gibi birçok alanda faaliyet gösteren şirketi, sektörde takdir ve beğeni topluyor.

Karadeniz, hayalinin üretim yapmak ve istihdam sağlamak olduğunu belirtiyor. Bu doğrultuda hareket eden iş insanı, son 3-4 ay içinde gerçekleştirdiği robot üretimiyle adından söz ettiriyor. Dünyada üretilen ve kullanılan bir robot olan bu özel tasarım, güneş enerji panellerinin temizliğini gerçekleştiriyor. Türkiye'de bu alanda üretim yapan firma olmadığını ifade eden Karadeniz, ilk robotlarını üretmenin gururunu yaşıyor. Robotlarının yoğun talep aldığını belirten Karadeniz, seri üretime geçmeyi hedefliyor ve Ordu'da bir üretim tesisi kurmayı planlıyor.

AR-GE çalışmalarına da büyük önem veren Karadeniz, üretim sürecinde 3D yazıcılardan faydalanıyor. İlk olarak kart alıp verme makinesini üreten Karadeniz, şimdi ise temizlik robotlarını 3D yazıcılarla üretiyor. Bu alanda gerçekleştirdiği çalışmalarla öncü bir konuma gelen Karadeniz, hayal etmek, istemek ve inanmak gerektiğini vurguluyor. Sınırlı imkanlarla başladığı yolculuğunda sabır, azim ve emeğiyle başarılı bir noktaya ulaşan Karadeniz, Türkiye'ye ve dünyaya ihracat yapan bir firma haline gelmeyi hedefliyor

 

Yaren kaya

 

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar