Çaykur çay bedellerini bugün ödeyecek

Çaykur Genel Müdür Vekili Alim, birinci sürgün dönemine ait Haziran ayı çay bedellerini bugünden itibaren üreticilerin banka hesaplarına aktaracaklarını söyledi.

info@karadenizekonomi.com / 27.07.2020

Çaykur çay bedellerini bugün ödeyecek

7 Temmuz’da başlayan ikinci sürgün alımlarının devam ettiğini ve fabrikaların tam kapasite ile çalıştığını ifade eden Çaykur Genel Müdür Vekili Yusuf Ziya Alim, ‘’İkinci sürgünden bugüne kadar 130 bin ton yaş çay alımı gerçekleştirdik. Kontenjan oranına da kademeli olarak artış yaptık ve artış kademeli olarak devam edecek. Bugünden itibaren Haziran ayına ait üreticilerden alınan yaş çaya karşılık 500 Milyon civarında bir ödeme gerçekleştireceğiz. Ödemelerin 4 gün sürecek ve üreticiler hesaplarındaki bedelleri bir gün sonra çekebilecek’’ şeklinde konuştu.

Çaykur’un 30 Temmuz’da sona erecek olan Haziran ayı ödemelerinin ardından organik yaş çay farklarını da ödeyeceği bilgisine ulaşıldı.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar