Dört kıtaya anahtar teslimi çözümler

Sektörün köklü ve öncü firması Yaşar Makine, yaptığı yatırımlarda Samsun’dan dünyaya makine ihracatı gerçekleştirip anahtar teslim iş üretme kapasitesini daha da arttırdı. Yeniliklere açık kurumsal yapısıyla AR-GE çalışmaları ve inovasyona büyük önem veren firmanın pörtföyünde 60’a yakın ülke yer alıyor.

info@karadenizekonomi.com / 14.06.2021

Dört kıtaya anahtar teslimi çözümler

Yarım asır öncesine dayanan geçmişi ile Karadeniz'in yükselen sanayi şehri Samsun'un önde gelen ihracat firmalarından biri olmanın gururunu taşıyan Yaşar Makine, Asya, Avrupa, Afrika, Latin Amerika ve Orta Doğu’da 60'tan fazla ülkede yaklaşık bin 800 müşteriye ürün tedariki sağlamaktadır. Kurulduğu günden bu yana sürekli kendini yenileyen işletme, bilgisayar kontrollü makineleri ile parkurunu zenginleştirmekle kalmayıp ürün kalitesini test ederek standart veya ürün bazında özel prosesler oluşturmakta ve nihai ürün en verimli şekilde işlenebilmektedir.

Girişimci ve yenilikçi anlayış

Firmanın ve sektörün gelişimi hakkında Karadeniz Ekonomi Gazetesi’ne değerlendirmelerde bulunan Yaşar Group CEO’su Mustafa Polatcan, 1969 yılında imalat sektöründe faaliyetlerine başlayan işletmelerinin üstlendiği misyon gereği, girişimci hizmet politikasını benimsediklerini ifade ederken 200'ün üzerinde deneyimli çeltik ve pirinç işleme ekibi ile fındık işleme makinaları, kamyon üstü ekipmanlar, tahıl taşıma, tahıl kurutma makinaları, parboil, kazan sistemleri ve renk separatörü makina imalatı alanındaki iddialarını ortaya koydu.

Teknolojiyle gelen farklılık

Poşatcan, “teknolojiyi takip ederek yeni nesil makinaları üretip dünya pazarına sunmamız bizleri sektörde öncü firmaların üzerine taşımıştır. Sektörümüzde Alman, Japon ve diğer ülkelerin firmalarıyla rekabet halinde olan firmamız üretim kalitesiyle rakiplerinin önüne geçmiş bulunmakta ve üretim kapasitesini artırarak dünyada adından daha fazla söz ettirmektedir. Üretim oranımızın yüzde 70’ini yurtdışı pazarı oluşturmaktadır. 2020 yılından başlayan ve özellikle 2021 yılı ilk çeyreğini de içine alan dönemi göz önünde bulundurursak ihracat rakamlarımızı katlayarak artırmakta ve ihracat yaptığımız ülke sayısını 56’dan 65’e çıkarmış bulunmaktayız” dedi.

Anahtar teslimi çözümler

Polatcan’ın verdiği bilgilere göre ürettiği tüm makinelere CE işareti, ISO 9001-2008 kalite yönetim belgesi ve Tse'den Ghost-R belgesine sahip olan Yaşar Makine Metal de faaliyet alanında ihtiyaç duyulan her seviyede müşterilerine çözümler sunmaktadır. Tasarım, imalat, inşaat ve montaj aşamalarında müşterilerine anahtar teslim çözümler sunan Yaşar Makine Metal, her ürün için kurduğu standardizasyonla üretim hattındaki makinelerin şase, gövde yapıları, talaşlı imalat işlemleri tamamen elektronik makinelerde üretmektedir.

Yeni yatırımda sona doğru

Yeniliklere açık kurumsal yapılarında AR-GE çalışmalarına ve inovasyona büyük önem verdiklerinin altını çizen başarılı işadamı, “Samsun’da başlattığımız yeni yatırımla gücümüze güç katmaya hazırlanıyoruz. Daima yeniliklerin takipçisi olan firmamız, tüketici değil üretici olma gayretiyle çıktığı bu yolda, 2021 yılında makine sektöründe yeni teknolojilerimizin yanı sıra, Samsun’un Toybelen mevkiinde 25 bin metrekarelik alanda ikinci makine üretim tesisinin bu ay sonuna doğru imalata ve makine üretimine başlatmayı planlamaktadır. İki üretim fabrikası ile 500 personele istihdam sağlayacaktır. Mevcut kapasitesi ile yılda 300 ton/saat kapasiteli anahtar teslim tesis kurma imkânına sahip olan firmamız yeni üretim tesisi ile birlikte bu kapasiteyi 750 ton/saat kapasiteye çıkarmayı planlamaktadır” sözleriyle iddiasını ortaya koydu.

YAŞAR GROUP

 

Başta makine imaları olmak üzere gıdadan akaryakıta, turizmden, enerji ve inşaata bir çok sektörde kendini kabul ettiren Yaşar Group, turizm alanında da yatırımlarına hız kesmeden devam etmektedir. Grup, Polatcan Otel markasıyla Edirne’nin Keşan ilçesinde 5 yıldızlı, İstanbul 4. Levent’te ise 4 yıldızlı iki oteli sezona yetiştirmek için olanca hızıyla çalışmaktadır.

 

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar