Dünya’nın oyuncağı Sinop’tan

Dünyanın en büyük üç oyuncak markasından biri olan Polesie, Türk-Belarus ortaklı bir yapılanma sonucu Polesie TR adıyla yaklaşık iki yıl önce kurulduğu Sinop’tan “dünyanın oyuncağını” üretiyor.

info@karadenizekonomi.com / 12.05.2021

 Dünya’nın oyuncağı Sinop’tan

Türkiye’nin liman şehri Sinop’ta 2019 Ekim ayında kurulan Polesie TR, üretim ve montajlamasını yaptığı ürünleri doğrudan müşterilerine sunduğu gibi Avrupa Birliği ve Afrika bölgelerine de ihraç ettiklerini söyleyen Polesie TR Genel Müdürü Yener Dinçkurt, gösterdikleri performansla dünya oyuncak üretimi sıralamasında ilk üç içinde yer aldıklarını söyledi. Fabrikanın kapılarını medya mensuplarına açan Dinçkurt, “oyuncaklarımız büyük uluslararası tedarikçilerden alınan en kaliteli hammaddeler ile üretilmektedir. Kullandığımız ham maddeler ve çok önemli testlerden geçen ürünlerimiz uluslararası CE, ISO9001, ISO14001, ISO45001, EAC, G-MARK belgelerine ve sertifikalarına sahiptir” dedi.

Çocukların sağlığına özel önem

“Çocuklarımızın sağlığı her şeyden önemlidir” sözleriyle üretimin her aşamasında oldukça titiz davrandıklarını hassas davranmaktayız. Ailelerin de oyuncak satın alırken iki kere düşünmelerini istiyoruz. Fiyat olarak değerlendirme yapılmasından çok kalite ve markaya önem vermelerini tavsiye ediyoruz. İşin ucunda çocuklarının sağlının olduğunu unutmamaları gerektiğini hatırlatmak istiyoruz” uyarılarında bulunan Dinçkurt, ihracat performansları konusunda da şu bilgileri verdi:

“Oyuncak skalası oldukça geniş olan fabrikamızda yaklaşık 3 bin 500 oyuncak çeşidi üretilmekte ve dünyanın 72 ülkesine gönderilmektedir. Arabalar, gemiler, garajlar, iş makineleri, mutfak setleri, sök-tak, eğitici… Her çeşit oyuncağı üretiyoruz. Bu dönemde sektörde ride-on olarak adlandırılan çocukların kullanabileceği, üzerlerine binebilecekleri büyük oyuncakları da üretmeye başladık. Piyasaya çok farklı oyuncaklar ile imzamızı atacağımızdan şüphemiz yok. En son teknoloji ile donatılmış makinalarımızla çocuklarımız için üretiyoruz. Onların hayatımızdaki değerini ve önemini çok iyi biliyoruz. Her çocuğun sağlığına, gelişimine önem veriyor ve çocuklarımızın eğlence dünyasındaki yolculuklarına eşlik ediyoruz. Öncelikle Türkiye’de daha sonra da dünyada tek bir çocuk bile oyuncaksız kalmasın istiyoruz.”

Pandemide yeni işbirlikleri

2020 yılından bu yana pandemi nedeniyle bütün dünyanın büyük sarsıntılardan geçtiğini vurgulayan Dinçkurt, yeni açılan bir fabrika olmalarına rağmen bu süreçte krizi iyi yönettiklerini şu sözlerle anlattı: “Yeni açılan bir fabrika olmamıza rağmen bizi olumsuz yönde etkilen bir süreç olmadı. İç ve dış piyasada yer edinme sürecimiz başarı ile gerçekleşti. Birçok yeni iş birlikleri yapıldı. Kurumsal firmalarla anlaşmalar imzalandı ve buna yenileri de eklenecek. Çoğu işletme maddi sorunlar nedeniyle işçi çıkarırken biz çok sayıda işçi alımı gerçekleştirdik ve gerçekleştirmeye de devam ediyoruz. Şu anda 450 kişiyiz. Bu sayıyı yılsonunda iki katına çıkarmayı planlıyoruz.” HABER MERKEZİ

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar