Reklamını müşterileri yaptı

“Asıl reklamımızı müşterilerimiz yaptı” diyen Ömür, “Ürünümüzü kullanan pek çok kişi çevrelerine bizden söz edince markamızın yayılmasına sebep oldu.” ifadelerine yer verdi.

info@karadenizekonomi.com / 16.11.2020

Reklamını müşterileri yaptı

225 kişilik istihdamı ile 49 ülkeye kedi kumu ihraç eden Bentaş Bentonit bir dünya markası olma yolunda ilerliyor. Geçtiğimiz günlerde TGRT’de yayınlanan ‘Burada Her Şey Var’ programına katılan Bentaş Bentonit CEO’su Turgay Ömür, asıl reklamlarını ürünlerini kullanan tüketicilerin, çevrelerine söylemesiyle olduğunu belirterek, “Şirketi kurduğumuz zaman kedi kumunu dünyaya satmayı planlamıyorduk. Bir markamız olacak ve 49 ülkeye kedi kumu ihraç edecek gibi hedeflerimiz yoktu. Satışlarımız arttıkça, markamız bizi güçlü kıldı. Başlangıç aşamasındayken markalarımızı tescil ettirdik. Son 4 yılda VanCat markamıza büyük yatırımlar yaptık. Ancak asıl reklamımızı yapan müşterilerimiz. Ürünümüzü kullanan pek çok kişi çevrelerine bizden söz edince markamızın yayılmasına sebep oldu. Bizim ürünümüz ayrıca en az 20 gün kullanılabilir, bu da tüketiciye ekonomik avantaj sağlar.” ifadelerine yer verdi.

Kedi kumunda dikkat edilmesi gereken 3 önemli özellik

Kedi besleyen tüketicilerin kedi kumunda dikkat etmeleri gereken hususlardan da bahseden Ömür, “Bundan 10 yıl önce Türkiye’de kedi kumu adına birkaç marka vardı. Aslında kedi kumu basit gibi görünen bir iş olarak gözüküyor. Başlangıçta gazete kâğıdı konularak kedilerin ihtiyaçları karşılanıyordu. Tüketicilerin bu konuda dikkat etmesi gereken en önemli konu kumun topaklanıyor olması. Kedi ihtiyacını o topağa hapsediyor ve çöpe atılıyor. Böylelikle hijyen sağlanıyor. Ayrıca kumun koku kontrolünün de olması gerek. Bizim ürettiğimiz kumlarda Ünye-Fatsa bentonitlerinin doğası gereği bir koku kontrolü var. Tabi biz bunu Ar-Ge ile çeşitli madenleri birbirine karıştırarak koku kontrolünü yüzde 80 seviyelerine taşıyoruz. Bir de grey bentonit diye bir karbon çıkardık. Bununla beraber koku kontrolünü yüzde 95 seviyelerine çıkardık. Bir diğer husus ise az granülle çok sıvıyı tutabilmek.” dedi.

VanCat’e “Bakım & Hijyen” ödülü

Yunanistan’ın önde gelen medya kuruluşlarından Boussias Communications tarafından düzenlenen “Pet Awards 2020 Yunanistan” ödüllerinde VanCat markası “Bakım & Hijyen” kategorisinde altın ödülünün sahibi oldu. KARADENİZ EKONOMİ

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar