Tosyalı Holding, ham çelik üretiminde 82’nci sıraya yükseldi

2020 dünya ham çelik üretimi rakamlarına göre Tosyalı Holding, 2019’daki 3,91 milyon ton olan ham çelik üretimini 2020 yılında yüzde 10,49 artışla 4,32 milyon tona çıkararak, 84’ncü sıradan 82’nci sıraya yükseldi.

info@karadenizekonomi.com / 10.06.2021

Tosyalı Holding, ham çelik üretiminde 82’nci sıraya yükseldi

Dünya Çelik Birliği’nin (World Steel Association) her yıl düzenli olarak açıkladığı 2020 dünya ham çelik üretimi rakamlarına göre Tosyalı Holding, 2019’daki 3,91 milyon ton olan ham çelik üretimini 2020 yılında yüzde 10,49 artışla 4,32 milyon tona çıkararak, 84’ncü sıradan 82’nci sıraya yükseldi. Şirket, aynı zamanda Avrupa’nın en hızlı büyüyen ikinci çelik üreticisi oldu.

‘’Tüm dünyada artan kaliteli çelik talebine hızla karşılık verdik’’

Zorlu bir yıl olmasına rağmen 2020'de yatırımlara ara vermediklerini dile getiren Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, ‘’Tedarik zincirlerinde küresel olarak sorunlar yaşandığı bu dönemde Tosyalı Holding olarak, teknoloji, inovasyon ve sürdürülebilirlik odaklı olarak yaptığımız yatırımların çok faydasını gördük. Bu sayede hem ülkemizde hem de başta Avrupa olmak üzere tüm dünyada artan kaliteli çelik talebine hızla karşılık verdik. Bizi bu noktaya taşıyan yatırımlarımıza bu dönemde de hiç ara vermedik. Hem İskenderun 2’nci Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) hem de Cezayir’de devam eden 4. faz yatırımlarımız tamamlandığında Tosyalı Holding olarak toplam üretimimizi çok daha yukarılara çıkaracağız. Tümü katma değerli çelik üretimine odaklanan bu yatırımlarla birlikte dünya sıralamasındaki yerimizi daha da yukarılara taşıyacağımıza inanıyorum’’ değerlendirmesinde bulundu.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar