Yavuzkan Fındık’tan Meme Kanseri Farkındalığı

Yavuzkan Fındık 1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında fabrika çalışanlarına meme kanseri hakkında bilgilendirme yaparak farkındalık çalışması gerçekleştirdi.

info@karadenizekonomi.com / 30.10.2021

Yavuzkan Fındık’tan Meme Kanseri Farkındalığı

Etkinlik kapsamında; meme kanserinin risk faktörleri, belirtileri, tanı ve tedavi yöntemleri ve kanserden korunacak sağlıklı yaşam koşulları hakkında eğitim yapıldı. Eğitim sonrası çalışanlara meme kanseri farkındalık kurdelesi olan pembe kurdele verildi.

Firmadan yapılan açıklama ise şu şekilde; Ülkemizde ve dünyada kadınlarda en sık görülen ve aynı zamanda en sık ölüme neden olan meme kanseri, meme dokusunda yer alan hücrelerin kontrolsüz çoğalması ile ortaya çıkmaktadır. Erkeklerde meme kanseri kadınlara oranla çok daha az sıklıkla (tüm meme kanserlerinin %1’inden azı) izlenmektedir. Gerek dünyada gerekse ülkemizde en sık izlenen ilk on kanser arasında ilk sırada yer almaktadır. Ülkemizde meme kanseri her 4 kadın kanserinden birisi olmayı sürdürmektedir. Erken evrelerde tespit edilen meme kanserlerinin hem tedavileri daha başarılı olmakta hem de yaşam kalitesi önemli ölçüde artmaktadır. Bu sebeple, yürütülen toplum tabanlı taramalar yolu ile kadınlarımızın olası bir kanser gelişimi durumunda kanser gelişim sürecini erken evrede, henüz klinik bulgular ortaya çıkmadan tespit etmek ve kadınlarda meme kanserine bağlı ölüm hızını düşürmek mümkün olabilmektedir” denildi.
 

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar