Enerjiye yapılan yüksek zam moralleri bozdu

Ticari ve sanayi elektriğine yüzde 14, BOTAŞ’ın enerji santrallerinde kullanılan doğalgaza yüzde 49, büyük işletmelerin kullandığı doğalgaza yüzde 14, küçük işletmelere ise yüzde 9 oranında yapılan zamlar reel sektörde tedirginliktik yarattı. İşadamı ve s

info@karadenizekonomi.com / 7.08.2018

Enerjiye yapılan yüksek zam moralleri bozdu

  • MALİYETLER DAHA DA AĞIRLAŞACAK

Servet Şahin:

-Zam belli ki bir gereklilikti. Petrolümüz olmadığı için bu sıkıntıyı yaşıyoruz. Dolar 3 liradan 5 liraya çıkınca bu zam da kaçınılmaz oldu.

Semih Sarıgöl:

-Zaten maliyetler konusunda zorlanıyoruz. Bir de üstüne üstlük bu zam gelince yansımaları olumsuz oluyor.

-Mehmet Albayrak:

Bütün üretim ve faaliyet eylemlerini yeniden gözden geçireceğiz. Bu yüksek maliyetle firmalar darbe alacaktır. Hesapta olmayan bir durumla karşı karşıyayız.

Tayfun Karataş:

-Şu an bu zammı yerinde ve doğru bulmuyoruz. Üretim maliyetlerine olumsuz anlamda ciddi etkileri olacaktır. Zammın ötelenmesi bölge ekonomisi açısından daha iyi olur diye düşünüyorum.

Hasan Çakırmelikoğlu:

-Haliyle bizim de üretim maliyetlerimizi yükseltecektir bu zam. Her şeye rağmen sanayicimiz minimum kârlarla üretmek ve satmak zorunda kalıyor.

Burhan Çakmak:

-Ekonominin durgunluğa geçtiği bir dönemde getirilen yeni yükler sanayiciyi çok daha zor durumda bırakıyor.

Selçuk Altaş:

-Elbette bir maliyet olacak ve istemesek de bu maliyeti yansıtacağız. Çözüm olarak kendi enerjisini üreten çeşitlilik yaratan bir ülke olmalıyız ki dışa bağımlılıktan kurtulalım.

Murat Şimşek:

-Sanayici cezalandırılıyor. Ocak ayından bu yana elektriğe yüzde 29, doğalgaza ise yüzde 42 oranında zam yapıldı. Bu zamlarla üretim gücümüzün düşeceği ortadadır.

A.Kadir Engin:

-Uzun zamandır ertelenen elektrik, doğalgaz zamları sadece konut sahiplerini değil, ekonominin tümünü olumsuz etkiliyor. Hükümetten reel sektörü destekleyen bir paket bekliyoruz.

Nejdet Gürsoy:

-Sanayicimiz, zorlu ve rekabetçi iç ve dış koşullara karşı fedakârca mücadele verirken enerjiye yapılan bu yüksek zam karşısında maliyetler yükselmiştir. 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar