Evrosan 8 yıllık geçmişe 23 ülke sığdırdı

2011 yılında kuruyemiş makineleri sektöründe faaliyet göstermeye başlayan Evrosan sektörde henüz 8 yılı doldurmuş olmasına rağmen 4 kıtada 23 ülkeye ihracat gerçekleştiriyor.

info@karadenizekonomi.com / 28.11.2019

Evrosan 8 yıllık geçmişe 23 ülke sığdırdı

2011 yılında Ordu Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet göstermeye başlayan Evrosan,  kuruyemiş makineleri imalatında sektörde önemli bir yere sahip.4 kıtada yaklaşık 23 ülkeye ihracat yaptıklarını vurgulayan Evrosan Yönetim Kurulu Başkanı Erol Akbulut, “ Bu sektörde 25 yıllık bir tecrübeye sahibiz. 2011 yılında 3 ortak olarak kurduğumuz bu firma şimdi İsrail’den Rusya’ya, Meksika’dan Şili’ye uzanan 23 ülkeye ihracat yapıyoruz. Şimdi hedef pazarımız Hindistan orada da büyümek istiyoruz. Ana makinemiz kuruyemiş kavurma makinesi tabi ki bunun yanında tuzlama, kıyma, eleme seçme bandı ve püre makinelerinin de imalatını gerçekleştiriyoruz.” dedi.

500 bin liralık yatırım planı

Gelecek dönem planları arasında 500 bin liralık bir yatırım olduğunu vurgulayan Akbulut, “Makine parkurumuzda eksiklerimiz var. Daha çok otomasyon gibi çalışmayı düşünüyoruz. Öyle bir hedefimiz var ama onu 2020 yılı içerisinde netleştireceğiz. Bu yatırım için yaklaşık 500 bin liralık bir bütçe ayırdık.

Firmayı büyütmek için yeni OSB’nin netleşmesini bekliyoruz

Akbulut ayrıca firmanın kapasitesinin de yeterli gelmemeye başladığını ancak yeni organize sanayi bölgesinin durumu netleştiği zaman bu konuyla ilgili net bir karar vereceklerini belirterek, “biz fabrikayı büyütmek için yeni bir yer almak istiyorduk ama OSB kamulaştırılmasının durdurulduğuna dair söylemler var. Durum netleşince bizde bu yatırımı hayata geçireceğiz.” diye konuştu.

2020’de kontrollü davranışımızı sürdüreceğiz

2019 yılının zor bir yıl olduğunu söyleyen Akbulut, “ Bu yıl için 2018 yılından daha umutluyduk ama beklediğimiz gibi olmadı. Yaklaşık 10 milyon lira ciromuz oldu. Geçen yıl ki rakamlar da bu şekildeydi. O yüzden 2020 yılının nasıl geçeceğine dair bir öngörüde bulunamıyoruz. Kontrollü davranışımızı sürdüreceğiz.” ifadelerini kullandı.

Çin ile Avrupa arasında sıkışmış bir Türkiye var

Son olarak Türkiye’de makine sektörünün gelişimini yorumlayan Akbulut şöyle konuştu; “Sektör iyi yerlere doğru gidiyor. Tek sıkıntı Avrupa ve Çin’in arasında kalmış olmamız. Avrupa kalite ve uzmanlık alanı bakımından önde görünüyor. Onun karşısında ise Çin grubu dediğimiz bir grup var. Burada da işçilik ve maliyet ülkemize göre daha ucuz. Türkiye bunların ortasında bir yerde. Ama bugün baktığınızda ülkemizde Avrupa kalitesinde makineler yapılabiliyor. Bundan yola çıkarak sektörü daha da iyi günler bekliyor diye düşünüyoruz umarım yanılmayız”  NAZAN BEDİR/KARADENİZ EKONOMİ

2011 yılında Erol Akbulut, Rıza Bozkurt ve Ömer Yılmaz’ın ortaklaşa kurdukları Evrosan 24 kişilik istihdamı ile kuruyemiş makineleri sektörüne hizmet etmektedir.

 

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar