Giresun'da kurulan bir Restoran Kafe Market zinciri..

Herşey doğal ve yerli!

info@karadenizekonomi.com / 3.10.2017

Giresun'da kurulan bir Restoran Kafe Market zinciri..

“Doğal Dükkan” Doğal olarak büyüyor

  • “Doğal Dükkan Doğal Yaşam Zincirinin en önemli halkasıdır. Sağlıklı bir yaşam sürdürebilmek için geleneksel yöntemlerle yapılan bilinçli üretimler sonucu elde edilen doğal ürün kullanımını yaygınlaştırmak, köy organizasyonları kapsamında üretilen doğal ürünlerin tanıtımı ve satışını yapmak için oluşturulmuş sosyal projedir.”

Tirebolu’da kurulan Doğal Dükkân Restoran Kafe Market zinciri Trabzon ve Giresun’dan sonra yakında Kavacık’ta ve Ümraniye Trabzon Park’ta kültür yolculuğuna devam edecek.

Doğal Dükkân İşletme Sahibi Şevket Alaattinoğlu, “Doğal Dükkan Doğal Yaşam Zincirinin en önemli halkasıdır” diyerek işletmeye ilişkin açıklamalar yaptı.

Sözde doğal ürünler

“Her gün biraz daha kirlenen dünyamızda, nerede ve hangi şartlarda üretildiğini bilemediğimiz sözde doğal ürünleri tüketir olduk. Her köşe başında köy 

kahvaltısı verdiğini söyleyen restoran ve kafeler açıldı. Çiftlik yumurtası, köy yumurtası sattığını söyleyen marketlerde, rafların birçoğu doğal etiketli ürünlerle dolu. Köylü pazarlarına sebze meyve halden geliyor. Çevreye ve doğal hayata olan katkısı ve tartışılmaz yararlı etkileri nedeniyle doğal ürün kullanımının giderek arttığı günümüzde, güvenli alışveriş yapılacak adres ararken tam bu noktada yöresine sevdalı Karadenizli bir girişimciyim.”

Biz bir düş kurduk

“Geçmişten gelen kültürel değerler ve gelenekler toplumların geleceğini şekillendirir. O toplumun bireylerinin en önemli görevi kaybolmaya başlayan tüm değerleri geleceğe taşımak ve gelecek nesillerle buluşturmaktır. Yöremizin kültürel ve tarihsel değerlerine sahip çıkıp, geleneksel yöntemlerle üretilen ürünlerimizi yeni kuşaklarla tanıştırmak ve yöre insanının refahına katkı sağlamak amacıyla, köylümüzden aldığımız destekle evrensel markalar oluşturmak için yola çıktık. Toprağımızın her karışından fışkıran doğal ürünlerimizden bir dünya markası neden olmasın?

Kuşaktan Kuşağa kaşık kaşık lezzet’

“Doğal Dükkan Doğal Yaşam Zincirinin en önemli halkasıdır. Sağlıklı bir yaşam sürdürebilmek için geleneksel yöntemlerle yapılan bilinçli üretimler sonucu elde edilen doğal ürün kullanımını yaygınlaştırmak, köy organizasyonları kapsamında üretilen doğal ürünlerin tanıtımı ve satışını yapmak için oluşturulmuş sosyal projedir. Doğal Dükkanlarda yöresel lezzetlerin sunumu ve satışı yapılmaktadır. Tüm ürünler Tirebolu ve Giresun köyleri ve yaylarında yetişen veya üretilen köy ürünleridir. Doğal Yaşam Zincirini genişleterek ürünlerimizin kullanımını yaygınlaştırmak ve bilimsel faydalarını anlatarak, sağlıklı gelecek nesiller yetişmesine katkı sağlamak hedeflenmiştir.”

Sistem nasıl çalışıyor.

“Köy organizasyonları kapsamında projelerde köylülerle mühendislerimiz birlikte çalışacakları sürdürülebilir üretim gücü oluşturduk, bazı köylülerle mevsimine göre doğada kendiliğinden yetişen otları meyveleri toplayarak geleneksel yöntemlerle reçel, pekmez yapımını gerçekleştirdik. Bu sayede ev hanımların üretimleri değerlenmiş oldu. Bazı köylerde büyükbaş, küçükbaş hayvanların doğal beslenmelerine destek verdik ve elde edilen ürünleri (peynir, tereyağı, süt) değerlendirmiş olduk. Fındık bahçelerinin içerisinde bir alanda tavuk çiftliği oluşturduk, tavukların doğal beslenmelerini sağladık ve üretimlerini değerlendirmiş olduk. Bal üreticilerine ortak olduk mühendislerimizle birlikte geliştirilen projelerle üretimleri değerlendirdik, balıkçılarla yapılan çalışmalarla belirli günlerdeki üretimlerini aynı gün işleyerek İstanbul’a soğuk zincirle ulaşmasını sağladık. Tüm bu üretimler için atölyeler, imalathaneler kurduk, yöredeki büyük lojistik firmalardan destek aldık çayımızı yöredeki bahçelerden elde edilen ürünlerden, fındığımızı köylümüzden aldık.Et, tavuk (tereyağı, peynir, bal, süt, yumurta vb.) Ürünlerinin üretim ve yapım süreçleri proje elemanlarımız ve mühendislerimizle sürekli kontrol ediyoruz. Yöresel ürünlerimizi köylüler doğadan topluyor. İmalatta çalışanların hepsi yörenin insanları bu projenin hayata geçmesi ile bölge insanının refahına katkı sağlanması, büyükşehirlere göçün önlenmesi hedeflenmiştir.”

KARADENİZ EKONOMİ

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar