Giresunlu iş adamı zirveye koşuyor

·Giresunlu başarılı işadamı Titanic işletmeleri sahibi Mehmet Aygün turizm sektöründeki girişimleri ile zirveye koşuyor. Aygün, “Tüm imkânlara rağmen maalesef şu anda siyasi sebepler dolayısıyla ülke turizmi olarak hak ettiğimiz yerde değiliz''dedi.

info@karadenizekonomi.com / 11.10.2017

Giresunlu iş adamı zirveye koşuyor

Almanya’da arka arkaya açılan restoranlarla bir restoran zinciri sahibi olduktan sonra bu deneyimimi turizm sektöründe kullanmaya karar veren Aygün, “İstanbul’da önce Şişli, daha sonra Taksim’de açtığımız iki otelle bu sektöre giriş yapmış olduk. 2003 yılında Antalya’da açılan bölgenin ilk konsept oteli Titanic Beach Lara’nın dikkat çekici başarısından sonra bu sektörde Titanic ismiyle yatırımlarımızı büyütmeye karar verdik” dedi.

Rekabet kaliteyi getirdi

“Türkiye doğasıyla, tarihiyle, ulaşım kolaylıklarıyla, her şeyiyle çok güzel bir ülke. Buradaki doğal güzellikleri, turizmdeki kaliteyi başka hiçbir ülkede bulmak 

mümkün değil. Tesis kalitemiz zaten herkesin kabul ettiği bir seviyede. Özellikle son dönemde yapılan bazı tesislerimiz dünyadaki standartların çok üzerinde. Biz otel sahipleri sürekli kendi aramızda kim daha iyi bir otel yapar diye birbirimizle yarıştığımız için tesis kalitesi de sürekli artıyor. Ancak tüm bu imkanlara rağmen maalesef şu anda siyasi sebepler dolayısıyla ülke turizmi olarak hak ettiğimiz yerde değiliz. Politikamız, her şeyimiz doğru gitse Türkiye olarak bizi hiç kimse tutamaz.”

Dış politika etkiliyor

“Dış politikadaki gelişmeler turizme doğrudan etki ediyor. Şu anda da Türkiye’ye karşı olumsuz bir siyasi tutum var. Bu durumdan da en çok turizm etkileniyor. Burada medyanın da büyük payı var. Biz senede bir kere makine üretmiyoruz. Otel odalarımız 24 saatte bir boşalıyor. Misafir gelmese oteller açılmaz, insanlar işsiz kalır. Bu durumdan sadece otellerde çalışanlar değil; dolaylı olarak tedarikçiler de, domates üreten de, içecek getiren de etkileniyor.”

Sayın Bakan gerginlikleri gidermeye çalışıyor

“Öncelikle Sayın Bakan’ın göreve başladığı ilk andan itibaren sektördeki sorunlarla çok yakından ilgilendiğini belirtmeliyim. Çözüm üretmek için hep birlikte hareket etmemiz gerektiğini söylüyor ve sık sık sektör temsilcileriyle de bir araya geliyor. Turizm alanındaki gerginliklerin ortadan kaldırılması için var gücüyle çalışıyor ve yeni projeler üretiyor. Bakanlık olarak yeni pazarlara açılmak için bir tanıtım atağı ve turist çekme seferberliği başlattıklarını ifade etmişti. Beklentimiz bu pazarlarda kalıcı olabilmek için ülke olarak gerekli iradenin ortaya konabilmesi…”

Türkiye’den vazgeçilmez

“Elbirliği içinde yeni ve güçlü projelerle ülke turizmine katkı sağlayarak içinde bulunduğumuz sıkıntılı günleri geride bırakacağımıza inanıyorum. Ülke olarak çok büyük artılarımız ve farklılıklarımız var. Dünyanın hiçbir yerinde olmayan iklim özellikleri, otellerde her şey dahil konsepti ile sunduğumuz ayrıcalıklı hizmet gibi… Her şey dahil konsepti turizmde en önemli garantimiz. Bu konsepti Türkiye’de olduğu gibi sunan başka ülke yok. Bu artılarımızdan dolayı turizmde Türkiye’den vazgeçilemeyeceğini düşünüyorum.” SAKİNE GÜRSOY/KARADENİZ EKONOMİ

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar