Göl;''12 ay boyunca piyasa şartlarına göre fındık alıyoruz''

·Koray Ticaret Fındık sahibi Yüksel Göl Fındık sektörünün en riskli yerinde fındık manavlarının olduğuna dikkat çekti. Göl, “Biz 12 ay boyunca üreticinin fındığını almaya devam edeceğiz” derken üreticilerden istedikleri şartları da açıkladı.

info@karadenizekonomi.com / 31.05.2017

Göl;''12 ay boyunca piyasa şartlarına göre fındık alıyoruz''

Koray Fındık firması sahibi Yüksel Göl, tek ve en önemli beklentilerinin fındıkta kalite ve verim olduğunu belirterek üreticinin de kendi üstüne düşen sorumluluklarını yerine getirmesini gerektiğini söyledi.

Ülke olarak fındıkta liderliğimizi her anlamda korumalıyız, diyen Göl yaptığı açıklamada şunları söyledi; ''Fındıkta hep dikkat çektiğimiz konu verim ve kalite. Bunu fındığın halkalarını oluşturan herkesin önceliğine alması gerekir. Ülkemizde sanayici ihracatçı olmak hiç kolay değil, bugün bir tırın Avrupa’dan dönmesi demek büyük ekonomik çıkmazlara sürüklenmek demek. Onun için bu sorumlukların altında ezilmemek için hepimiz dikkatli olmalıyız'' diye konuştu.

Fındık sektöründe yeni sezon öncesi tüm sektör paydaşlarının önünü görmesi açısından TMO'nun net bir şekilde alım politikasının nasıl olacağını açıklamalıdır diyen Göl “Fındıkta en büyük problem oluşan fındık fiyatlarının sürekli değişmesi. Avrupa’da, yurt içinde şikâyet konusu olan tek şey istikrarsızlıktır. Çözüm bekleyen en önemli konularımızdan biri budur'' dedi.

2017 sezonuna ilişkin fındık rekolte tahminlerine ilişkin açıklamada bulunan Göl, bugüne kadar yapılan açıklamaların ön tahminden öte gitmediğini asıl fındık rekoltesi tahminin temmuz ayında yapılan çalışmaların sonucunda açıklanacağını söyledi.

Yüksel Göl, son olarak sözlerine, fındık ticaretindeki tecrübesini yakın gelecekte fındık sanayiciliğine geçerek perçinlemek istediğini söyledi. 

KARADENİZ EKONOMİ

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar