Gürsoy,15 milyon Euro'luk yatırım için OSB'yi bekliyor

Nejdet Gürsoy:'' Üretimde otomasyon ve yenilenme ihtiyacı duyuyoruz, 15 milyon Euro’luk yeni bir yatırım yapmak için yeni organize sanayi bölgesinin kurulmasını bekliyoruz''

info@karadenizekonomi.com / 22.12.2017

Gürsoy,15 milyon Euro'luk yatırım için OSB'yi bekliyor

Vali Seddar Yavuz, gerçekleştirmekte olduğu iade-i ziyaretler kapsamında bugün de sanayi kuruluşlarını ziyaret etti.

Gürsoy Fındık Entegre Tesisini Ziyaret Etti

Ordu’nun önde gelen sanayi kuruluşlarından birisi olan Gürsoy fındık entegre tesislerine yapan Vali Seddar Yavuz, Gürsoy A.Ş. ortaklarından Necdet Gürsoy ile fındık ve Ordu ekonomisi üzerine bir süre sohbette bulundu.

Fındık ve mamulleri üretimi yapan Gürsoy A.Ş.’nin 1933 yılında kurulduğunu belirten Necdet Gürsoy, fındığın tarım sektöründe lider bir ürün olduğunu ve Türkiye’ye 2 milyar dolar döviz geliri sağladığını kaydetti.

Dünya’da fındık dikim alanlarının genişlediğini ve fındık üretiminin arttığını ifade eden Gürsoy, fındıkta bir sistem ve politikanın olması gerektiğini söyledi.

Firma bünyesinde bulunan 3 ayrı fabrikada 400’e yakın işçi çalıştığını dile getiren Gürsoy, üretimde otomasyon ve yenilenme ihtiyacı olduğunu ve 15 milyon Euro’luk yeni bir yatırım yapmak için yeni organize sanayi bölgesinin kurulmasını beklediklerini ifade etti.

Sohbetten çok istifade ettiğini dile getiren Vali Seddar Yavuz, Ordu Kalkınma Planı hazırlıklarının hızla devam ettiğini, siyasiler, meslek kuruluşları, sivil toplum örgütleri, iş dünyası ve toplumun her kesiminin katılımıyla Ordu Kalkınma Planı Çalıştayı düzenleneceğini söyledi.

30 bin kişinin çalışmasının hedeflendiği yeni organize sanayi bölgelerinin kamulaştırma işlemlerinin bir an önce bitirilmesi için yoğun çaba gösterildiğini ifade eden Vali Yavuz, Ordu’ya yatırım yapmak isteyen çok sayıda müteşebbis, yatırımcı bulunduğunu kaydetti.

Fındıkta verim düşüklüğünü önlemek, tarımsal üretimi çeşitlendirmek, arıcılığı geliştirmek için çeşitli projeler geliştirdiklerini ve DOKAP’la birlikte bu projeleri hayata geçireceklerini belirten Vali Yavuz, bilimsel tarım metodlarının uygulanarak çiftçinin gelirinin artırılacağını vurguladı.

Fındık, Ordu ekonomisi ve sanayisi üzerine yapılan sohbetin ardından, Necdet Gürsoy, Vali Seddar Yavuz’a fındık mamulleri üretimi yapılan entegre tesisi gezdirerek, üretim aşamaları hakkında bilgi verdi.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar