Dünyaya açılan marka; Dovi

Dovi Ofis Mobilyaları Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Yalçın Özgül, “Dünyaya açılan bir marka olarak, gücünü sağladığı sonsuz müşteri memnuniyeti ve özverili çalışanları ile başarının haklı gururunu içinde taşımaya devam ediyor” dedi

info@karadenizekonomi.com / 19.10.2022

Dünyaya açılan marka; Dovi

1985 yılında küçük bir dekorasyon işiyle yola başlayan Dovi, bugün pek çok insanın tercih ettiği ofis mobilyası sistemlerini tasarlıyor ve üretiyor.

Dovi Ofis Mobilyaları Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Yalçın Özgül, herkesin kendisinden bir şeyler bulabildiği özgün tasarımları ile iş yaşam alanlarını değiştiren, kolaylaştıran, onu daha keyifli kılan anlayışla yola devam ettiklerini ifade ederek, “Zamanı ve yeni eğilimleri takip ederek her yeni gün gelişmeye devam ediyor. Ofis mobilyaları sektöründe hizmet kalitesini arttırmak adına yıllardır kendini yeniliyor ve geliştiriyor. Dovi Ofis Mobilyaları, Merzifon Organize Sanayi Bölgesinde 40.000 m2 alan üzerinde son teknolojinin kullanıldığı modern tesislerinde, müşterileri için sayısız seçenek yaratıyor. Dovi temel hedefleri ve değerleri doğrultusunda ofis mobilyaları alanında sadece Türkiye’de değil dünyanın değişik ülkelerine de satış yapmaktadır. Dünyaya açılan bir marka olarak, gücünü sağladığı sonsuz müşteri memnuniyeti ve özverili çalışanları ile başarının haklı gururunu içinde taşımaya devam ediyor. Sektörümüzün önde gelen tasarımcıları ile çalışmaktadır. Gelişen teknoloji sayesinde ilgi uyandıran tasarımları ile değişik trendler sunarak çalışma hayatınızda fark yaratıyor… Teknolojiyi en iyi şekilde kullanmaya çalışırken, siparişten sevkiyata otomasyon sistemini kurmuş (ERP) olan sayılı ofis mobilyası firmalardan biri olma özelliğini taşıyor. Ofis Mobilyaları alanında “E1” “kanserojen madde içermeyen hammaddeler” kullanmaktadır. Ürünlerimiz Türk Patent Enstitüsü tarafından Endüstriyel tasarım tescili, TSE belgelerimiz mevcuttur. Dovi, hızlı yükselişiyle vizyonunu ve amaçlarını daha da yukarılara taşıyarak, sektöründe sadece Türkiye’nin değil, dünyanın önde gelen firmalarından biri olmak için çalışmaktadır” dedi.

 

MODERN ÜRÜNLER, HIZLI TESLİMAT

100 kişiye istihdam sağladıklarını 50 milyon TL yatırım tutarına ulaşan Dovi, yıllık 100 milyon TL cirosu ve 75 bin plaka üretim hacmi ile dikkat çekiyor. Kuzey Afrika, Orta Doğu, Avrupa ülkelerine ihracatına devam eden Dovi, bir yanda da e-ticaret altyapı çalışmalarına devam ediyor. Ofis mobilyaları, ofis koltukları, ev içi tamamlayıcı ürünler ile geniş bir yelpazeye sahip olan Dovi’nin kendisini rakiplerinden ayıran en önemli özellikleri ise; tasarım odaklı modern ürün çeşitliliği ve hızlı teslimat.

Özgül, Türkiye genelinde şu anda 10 şubelerinin yer aldığını ve bu sayıyı yakın zamanda 20’ye çıkarmayı planladıklarını belirterek, “Bayilik planlamalarımızı tamamlamayı hedefliyoruz. Şirketimizde 12 yönetim, 18 beyaz yaka, 70 mavi yaka çalışanımız görev yapıyor” diye konuştu.

 

YETİŞMİŞ ELEMAN SORUNU

Sektördeki zorluklar hakkında değerlendirmelerde bulunan Özgül, “Mobilya sektörü; inşaat ve tekstil sektörlerinden sonra en yoğun iş gücünü barındıran sektörlerimizdendir. Uzun dönemli personel çalıştıramama ve personel devir hızının yüksek oluşu da mobilyacılık sektörünün en önemli problemlerinden birisini oluşturmaktadır. Personel devir hızının yüksek oluşu; eleman yetiştirme ve/veya kalifiye eleman temini ve kalıcı kadroların oluşturulması konuları, firmaların karşı karşıya kaldıkları önemli bir problem olarak karşılarına çıkmaktadır. Doğal olarak böylesi bir durum da üretilen ürünün kalitesine yansımakta ve firmaların -iç ve dış- pazarlarda, üretilen ürünün müşteri beklentilerini karşılamaktan uzaklaşmalara neden olabilmektedir” ifadelerine yer verdi.

 

AR-GE YATIRIMLARI SÜRÜYOR

AR-GE çalışmaları, dijitalleşme, gelişen teknolojiyi takip ederek uygulanabilir alanları kullanmaya özen gösterdiklerini belirten Özgül, “Mevcut sektörümüzde dikey büyüme ile devam ediyoruz. Pandemi döneminde üretim ve siparişlerde evden çalışmaya uygun ürünler de bir artış yaşandı. 2022 hedefleri için de ek makine yatırımları ve kapasite artırımı yapıldı. GES yatırımlarımızla ve yeşil dönüşüm projelerini hayata geçirerek, düşük karbon, atıkların geri kazanımı hakkında sürdürülebilirliği devam ettirmeyi amaçlıyoruz” şeklinde konuştu.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar