Trabzonlu ihracatçıların hedefinde Amerika var

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, oda üyelerinin ABD'ye ihracat yapmak istekleri olduğunu ve buradan bir başarı hikayesi çıkartmayı hedeflediklerini söyledi.

info@karadenizekonomi.com / 9.05.2022

Trabzonlu ihracatçıların hedefinde Amerika var

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Şikago kentinde kurulan TOBB Türkiye Ticaret Merkezi, Trabzon iş dünyasına tanıtıldı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği iş birliğinde düzenlenen bilgilendirme toplantısının açılışında konuşan Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, oda üyelerinin ABD'ye ihracat yapmak istekleri olduğunu ve buradan bir başarı hikayesi çıkartmayı hedeflediklerini söyledi. Üyelere sürekli dışa açılması konusunda destek verildiğini ve ihracata başlamanın önemli olduğunu belirten Hacısalihoğlu, "ABD'nin Şikago şehrinde TOBB Türkiye Ticaret Merkezi açıldı. Bu Anadolu'daki bütün illerimiz ve Trabzon için büyük bir şanstır. ABD'ye ihracata odaklanmamız lazım" dedi. Hacısalihoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hedefimiz üyelerimizin yurt dışında atacağı adımlarda odamızın ve TOBB Türkiye Ticaret Merkezi'nin desteklerini en iyi şekilde kullanmalarına olanak sağlamaktır. ABD pazarı bizim için çok önemli bir pazardır. Nüfusu çok fazla, alım gücü çok yüksek. Bu ülkeye ihracat gerçekleştirmek artık çok zor değil. Malımızı bir konteynıra yüklemek yeterli. Bütün işlemleri ve ihracatı gerçekleştirmede ABD'nin Şikago şehrinde açılan TOBB Türkiye Ticaret Merkezi'nin destekleri var. Bu hizmetin sağlanmasında TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu'na camiamız adına teşekkür ediyorum."

TOBB Şikago Türkiye Ticaret Merkezi'nin tanıtım filmi izlenmesinin ardından TOBB Ticaret Merkezleri Genel Müdürü Noyan Ciritoğlu, Şikago Türkiye Ticaret Merkezi hakkında bir sunum yaparak ayrıntılı bilgiler verdi. Ciritoğlu, TOBB tarafından Amerika Birleşik Devletleri'nde faaliyet göstermek üzere ABD'nin en önemli ticaret ve lojistik merkezlerinden Şikago'da ilk Türk Ticaret Merkezi'nin kurulduğunu belirtti.

Katılımcılara TOBB TTM Şikago'nun işleyişi hakkında ayrıntılı bilgi veren Genel Müdürü Noyan Ciritoğlu'na sunumun sonunda Başkan Hacısalihoğlu tarafından plaket verildi.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar