İHRACATÇIYA EXİMBANK NEFESİ

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, "Eximbank yılsonuna kadar ihracatçımıza toplamda 46 milyar dolarlık finansman desteği sağlayacak. Yeni uygulamalar ve projelerle her zaman ihracatçının yanında olacağız" dedi.

info@karadenizekonomi.com / 28.08.2018

İHRACATÇIYA EXİMBANK NEFESİ

İHRACATÇI KREDİYE DAHA KOLAY ULAŞACAK

Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı İ. Edip Sevinç, “Fevkalade olumlu bir gelişme. Şimdi ihracatçı krediye daha kolay ulaşacaktır. Hem Sayın Cumhurbaşkanı hem de Sayın Hazine Bakanı’nın açıklamaları büyümenin ihracat odaklı olacağını gösteriyor. Dolayısıyla bu büyümenin de iki ayağı var. Birincisi ihracatçının finansman sorununun çözülmesidir. İkinci ayağı ise ithalatın olabildiğince kısılmasıdır. Yerli malı kullanımının artırılması halinde bu tür krizler orta vadede aşılabilir” dedi.

KAYNAK UYGUN YERE AKTARILIRSA YARARLI OLUR

İstanbul Fındık ve Mamulleri İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ali Haydar Gören “İlgili bakanlık bu konuyla ilgili bir söylem geliştirdi ancak uygulama usul ve esasına ilişkin herhangi bir bilgiye sahip değiliz. Eximbank kaynaklı kredilerin kullanılması talebinde Bankalar bizden teminat mektubu istiyor. O nedenle 46 milyarlık finansman desteğinin koşullarının net olarak ortaya konması gerekiyor. Gerçek ihracatçıya, gerçek hedefe verilen destek ve kaynak uygun yere aktarılırsa anlam kazanır.”  

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar