İmece geleneği Amber Çay’ı marka yaptı

Amber Çay Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kara, “Amber Çay fabrikası, efsane imece geleneğimizin günümüzde yaşayan en güzel örneğidir” dedi.

info@karadenizekonomi.com / 3.10.2017

İmece geleneği Amber Çay’ı marka yaptı

Giresun Eynesil’de üretikleri çaylardan elbirliği ile bir marka oluşturan yöre halkının destansı bir hikâyesi. 1988 yılından bu yana dev bir fabrikaya dönüştürdükleri Amber Çay tesislerinde, karadeniz insanının el emeğini yüceltmekle kalmayıp yörenin kendine has aromasına sahip özel çaylarını kendi markalarıyla dünyaya sunuyorlar.

Anadolu’nun güzel geleneği imece ile kurulan Amber Çay Fabrikasının çok sayıda kurucusu ve profesyonel bir yönetim kadrosu var. Çünkü fabrikanın 

kurucuları yerli halk. Çay üreticileri aynı zamanda fabrikamızın hissedarı, fabrikamızda yöneticilerimiz dahil tüm çalışanlarımız fabrikamızın kurucuları ve sahipleri, yani emeğin sevinci bizi bir arada tutan güç. Böyle bir güç ile topladığımız çay yaprakları, bahçeden bardağa, yöre halkımızın el emeği ile şekilleniyor.

Kaynağından tüketime doğal tat

Amber çay olarak, kuruluşumuzda olduğu gibi, üretim anlayışımızla da diğer çay fabrikalarından farklıyız, üretimde iddialıyız. Ülkemizde en çok tüketilen halk içeceği çay’ın bir kültür olarak (üretimde ve tüketimde) hak ettiği değere ulaşması gayreti içerisindeyiz. Yetiştirdiğimiz çaylarımızı, kendi fabrikamızda üretip paketliyoruz kendi imkânlarımızla yöremizde kendimiz pazarlıyoruz. Tarlada, bahçede, ürettiğimiz ve aracısız pazarlamaya çalıştığımız ürünümüzün kalitesine hepimiz kefiliz. Toprak yapısı ve iklim şartları olarak yüksek kalitede çay yetiştirmeyeson derece uygun yöremizde çay tarımı ile uğraşan insanlarımızla el ele vererek kurduğumuz fabrikamızda, bu topraklardan, bu toprağın insanından ve bize bahşedilen çaydan aldığımız güçle sadece çay üretimi yapıyoruz.

İlk kez ‘şekersiz içilen çayı” üretti

Tamamen doğal bir ürün olan çay; hiçbir yapay renklendirici, koruyucu ve tatlandırıcı içermez. Şekersiz tüketildiği sürece kalorisi yoktur ve vücudun su dengesinin korunmasında önemli bir rol oynar. Bölgemizdeki çaylarda toksin metal düzeyi, Karadeniz’in diğer bölgelerinden elde edilen çaylara göre çok daha düşük düzeydedir. Amber çay yörenin toprak yapısının bu özelliğinden faydalanarak geliştirdiği özel üretim projesi ile Türkiye’ de ilk defa rahatlıkla ‘Şekersiz İçilen Çay’ üretimini gerçekleştirmiştir. Amber çay sağladığı katma değerin yanında çevreye ve yöresel değerlere duyarlı sosyal sorumluluk anlayışına sahiptir. Spora katkı amacı ile spor kulüplerine lisanslı taraftar çayı üreten ve bu işi profesyonel olarak yapan yegane kuruluştur.

KARADENİZ EKONOMİ

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar