Çalışanlarına mentorluk yapıyor

87 yıllık geçmişi ile fındık sektörünün öncü firmalarından Gürsoy A.Ş’da yönetim kurulu üyesi Halit Gürsoy dördüncü kuşağın ilk temsilcisi.

info@karadenizekonomi.com / 21.07.2020

Çalışanlarına mentorluk yapıyor

87 yıllık geçmişi ile fındık sektörünün öncü firmalarından Gürsoy A.Ş’da yönetim kurulu üyesi Halit Gürsoy dördüncü kuşağın ilk temsilcisi. İşletmenin tüm faaliyet alanlarına hakim olduğunu belirten Gürsoy’un iş hayatındaki tutumu ise şöyle; “Aktif olarak işin içinde olduğunuz zaman çalıştığınız gruba liderlik etmeniz daha kolay oluyor. İşletmenin tüm faaliyet alanlarına hâkim olmak; doğru kararlar alabilmeye, ekibe doğru görev ve sorumluluklar yüklemeye ve onları en iyi şekilde motive etmeye imkân sağlıyor. Yönetimin verdiği gücü, birlikte çalıştığım insanların üzerinde hakimiyet kuracağım bir şekilde değil de bir eser ortaya koyarken inisiyatifin kendi elimde olacağı bir araç olarak görüyorum. Bu, hem birlikte daha verimli bir çalışma ortamı sağlıyor hem de herkes ortaya çıkacak esere yoğunlaştığından dolayı başarı, ekibin başarısı haline geliyor. Bir nevi takım oyunu ortaya koymaya liderlik ediyorsunuz. Ayrıca, farklı kademelerindeki çalışanlara daha fazla sorumluluk yüklemeyi destekleyen bir anlayış ile çalışıyorum. Bunu bazen akla gelmeyecek gruplar arasında başarabilecek bir ortak çalışma zemini oluşturmaya gayret ediyorum. Tabi, bunun için çalışanların gerekli teknik, zihinsel ve iletişimsel becerilere sahip olmaları gerekiyor. Çalışanlarımızı bu anlamda mentorlük yaparak iyi bir yönetici olmak önceliklerimden birtanesi.

Lider eylem odaklı olmalı

Günümüz iş dünyasında değişkenlik, karmaşıklık ve belirsizlik hâkim. Belirsizlik içinde başarılı olabilme becerisi günümüz liderlerinde bulunması gereken özelliklerden bir tanesi. Bunun için yeni deneyimlere açık olabilmek; keşfetme ve öğrenme konusunda bitmek bilmeyen bir enerjiye sahip olmak gerekiyor. İşime bu enerji ile sarıldığımı düşünüyorum ki bu da bana belirsizlikle mücadelede en zor zamanlarda bile analitik kararlar alabilme becerisi sağlıyor. Eylem odaklı olmakta çok önemli. Genellikle etkili yöneticiler daha eylem odaklı kişilerdir. Girişken, karar vermekte zorlanmayan, sorun çözmeyi seven, insanlardan bir şey istemekte ve onlara hayır demekte zorlanmayan ve kriz halinde soğukkanlı davranan insanlar günümüz iş dünyasında başarılı oluyor.

Bizden önceki kuşaklar benmerkezci, otoriter ve hırslı

Ben dördüncü kuşağım ve benimde içinde bulunduğum jenerasyon daha bireyci, girişimci ve özgüven sahibi. Rahat bir hayat yaşayabilmek için çalışmak felsefesine daha yakın. Standart olanı sevmeyen, kendine özel olanı isteyen yaşam boyu öğrenmeye inanan ve dijital dünyaya entegre. Bizden önceki kuşaklar ise çalışmak için yaşayan, benmerkezci, otoriter ve hırslı. Bu temel farklılıklar, iş yerinde de görüş ayrılıkları yaratıyor tabi ki. Her işletmede bazen ast-üst çatışması gibi görünen sıkıntıların temelinde kuşak çatışması yatıyor. Y kuşağının eleştiriye tahammülü olmaması, iş ve özel yaşam arasında denge kurma isteği, ekip çalışmasına inancı, iş ortamında esneklik beklentisi gibi konular genellikle önceki kuşağa oldukça ters geliyor. Ama ben fikirlerine, yargılarına ve tecrübelerine güvendiğim için onlara danışmaktan memnuniyet duyuyorum”

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar