Kafkas İnşaat’tan anahtar teslimi projeler

Ordu’da 18 yıldır mobilya ve inşaat sektöründe faaliyet gösteren Kafkas İnşaat, ücretsiz keşif ve bilgilendirme ile mobilya sektöründe özgün bir marka olma yolunda ilerliyor. Amaç, yaşam alanlarını daha konforlu ve yaşanılır kılmak.

info@karadenizekonomi.com / 25.07.2018

Kafkas İnşaat’tan anahtar teslimi projeler
Karadeniz Ekonomi Gazetesi’ne sektördeki yerlerine ve yapmak istediklerine yönelik açıklamalarda bulunan Mehmet Gündoğdu, bir daireyi estetik kaygıları da önde tutarak anahtar teslimi müşterilere sunduklarını söyledi. Mobilyacılık okulundan mezun olarak başladığı iş yaşamında 18 yılı geride bıraktığını söyleyen Gündoğdu, Kafkas İnşaat olarak kendi üretim tesisimizde günümüze uygun mobilyaları tasarlayarak, dolabından kapısına yatak odasından yaşam alanlarına üretimin her aşamasında projelendirme yaptıklarını belirtti.

Gündoğdu, “Yaşam var olduğu sürece, insanların yaşam alanlarının daha konforlu olması için mobilyaya ihtiyaç duyulmaktadır. Dolayısıyla, mobilyacılık sektörü de her geçen gün kendini yenileyerek varlığını sürdürecektir” dedi.

Ülkenin içinde bulunduğu gelişim ve kalkınma sürecinin sektörü çok uzun yıllar olumsuz yönde etkilediğinin altını çizen Gündoğdu, bundan sonraki süreç için şu değerlendirmelerde bulundu. “Marka olmayı başaranlar kendi tarzlarını yaratan özgün olan firmalar oldu. Önümüzde kat etmemiz gereken çok uzun ve çok zorlu bir yol olduğunu biliyoruz, işte bu yüzden geldiğimiz yere değil gideceğimiz yere bakıyoruz. Gelişim ve değişim odaklı dinamik yapımız, kalite ve estetiğe tutkuyla bağlı özgün tarzımız, müşteri memnuniyeti konusundaki hassas tavrımız, değerlerimiz olan bağlılığımız, üretim ve tasarımı bir arada gerçekleştirebilme avantajımızla' sektörde söz sahibi olmak' ve 'fark yaratmak' arzusundayız.”

Ekonomik göstergelere bakıldığında paranın kullanım maliyetinin artmasını ciddi bir olumsuzluk olarak algıladığının altını çizen Gündoğdu, “Bu durum biz üreticilerin üretim maliyetlerinin artmasına sebep oluyor. Dolayısıyla, artan üretim maliyetleri karşısında fiyatlarınızı artıramadığınızdan kâr marjımız düşüyor. Bu nedenle, yüksek faiz oranlarıyla makine yatırımı yapmak ve finansman sağlamak üreticileri zor durumda bırakıyor. İstikrarın sağlandığı piyasa koşullarında üreticiler daha düşük maliyetlerle finansman sorunlarını çözebilirler” dedi.

Temel alıcı durumundaki inşaat sektörünün içinde bulunduğu ekonomik daralma ile beraber mobilya talebinde de ciddi düşüşler olduğuna dikkat çeken Gündoğdu, genel ekonomiye bakışını şu sözlerle anlattı. “Döviz kurundaki artış ve faizlerdeki yükseliş özellikle de konuttaki yüksek faiz uygulaması, ev satışlarının düşmesine sebep olmakta. Bununla beraber hane halklarının tasarruf ve satın alma alışkanlıklarında değişikliklere sebep olmaktadır. Bu da mobilya sektörüne olumsuz yansımaktadır. Geçen yıllarda sivil toplum kuruluşlarının önderliğinde ve devletin KDV oranlarında yaptığı indirimlerle bankaların ev tadilatı için verdiği krediler başarılı olmuştur. Nihayetinde inşaat sektöründeki ve para piyasalarındaki olumlu değişiklikler mobilya sektörünü de olumlu yönde etkilemektedir. Mobilya sektörü ithalat-ihracat dengesinde ülke ekonomisine pozitif katkı yapmaktadır. Böylesi bir potansiyele sahip, sektör kamu kaynaklarından daha fazla yararlandırılmalıdır. Dünya mobilya piyasasında ihracatını yüzde 10'lar civarına çıkarmış bir Türkiye cari açığını kapatma ve hedeflenen ihracat rakamlarına ulaşma noktasında, sektörden önemli bir destek almış olacaktır. REŞAT GÜNGÖR-KARADENİZ EKONOMİ

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar