Leydi Mutfak kapasitesini yüzde 25 artırmak istiyor

1988 yılında Karadeniz’de bir ilk olan alüminyum eloksallı mutfak gereçleri yapmaya başlayan Leydi Mutfak üretimini yaptığı mutfak eşyalarını 17 ülkeye ihraç ediyor. Türkiye’de sektörün öncü firmalarından biri olan Leydi Mutfak 2022’de planladığı yatırımları devreye alarak kapasitesini yüzde 25 artırmak istiyor.

info@karadenizekonomi.com / 20.12.2021

Leydi Mutfak kapasitesini yüzde 25 artırmak istiyor

 

Enkay Alüminyum olarak 1978 yılında sektöre giriş yaptıklarını ifade eden Genel Müdür Furkan Başgöl, 53 kişilik istihdamla tava başta olmak üzere alüminyum mutfak ürünleri üretimi yaptıklarını ifade ediyor. Başgöl; “Enkay Alüminyum Ltd. Şti. olarak 1978 yılında Samsun’da kurulan firmamız ‘LEYDİ’ markasıyla alüminyumdan sofra ve mutfak eşyaları imal etmektedir. Firmamız Türkiye’de mutfak gereçlerinde (teflon, non-stick) faaliyet gösteren ilk firmalardandır.  Ayrıca Karadeniz Bölgesi’nde sektöründe ilk ve tek olma özelliğine sahip ve 53 kişilik kadromuz ile hizmet vermekteyiz” dedi.

Gelecek yıllarda kapasite artırımına gideceklerini söyleyen Başgöl; “Yatay büyüme modelini rol aldık. Hali hazırda ham madde imalatımız devam ediyor. Bununla alakalı kapasite artırımına yönelik projelerimizi önümüzdeki yılda da devam ettireceğiz. Pandemide sektörel olarak üretimde yoğun bir yıl geçirdik. Pandemi etkisiyle insanların evlerinde her zamankinden daha fazla vakit geçirmesi, onların mutfakla daha çok zaman harcamasını sağladı. Hal böyleyken pişirme gereçleri bu süreçte yoğun talep gördü. 2021’de olduğu gibi makine ve Ar-Ge yatırımlarımıza hız kesmeden önümüzdeki yılda devam edip, yıllık üretim kapasitemizi bir önceki yıla göre en az yüzde 25 civarında arttırmak istiyoruz. Böylece istihdamımızı da arttırmış olacağız ve yurtdışı pazar payı yelpazesini daha da genişleteceğiz” dedi.

“17 ülkeye ihracat yapıyoruz”

Yıllık olarak tava tencere başta olmak üzere 1 milyon 200 bin adet civarında üretim gerçekleştirdiklerini söyleyen Başgöl; “Günümüz ihtiyaçlarına uygun, özenle tasarlanmış tavalar, tencereler, tepsiler, çaydanlıklar, kek kalıpları, yöresel birçok özel ürünler üretiyoruz. Ham maddemizi kendimiz üretiyoruz. Dışa bağımlılık oranımız nerdeyse sıfıra indirgemiş durumdayız. Ürün çeşitliliği ve farklı ekonomik gelir seviyelerine uygun çeşitlilikle üretimimiz mevcut. Başta Rusya, Birleşik Arap Emirlikleri ve Almanya olmak üzere 17’i aşkın ülkeye kendi ürünlerimizi ihraç etmekteyiz. Üretimini yaptığımız ürünlerin ise yüzde 75’i dış pazara sunuyoruz.” İfadelerini kullandı.

‘’Meşhur Karadeniz Tavası’’ ürününün firmanın kuruluş tarihinden bu yana tasarlayıp ürettiklerini ve bu ürünü tüm iç piyasaya tanıttığını ifade eden Furkan Başgöl; “Öncelikli amacımız katma değerli ürünler üretip, bunları yurtdışı pazarlarda rekabetçi hale getirip, daha fazla ihracat yapıp, ülkemize döviz katkısında bulunmaktır. Buna istinaden belirlenen hedef ülkelerde depo açma fizibilite çalışmalarımız devam etmekte. Türkiye’de ise 7 bölgede verdiğimiz temsilcilikler kanalıyla hizmet vermekteyiz” şeklinde konuştu.

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar