Olam Progıda, Ulusal Kalite Hareketi’ne katılan ilk fındık ihracatçısı oldu

Olam Progıda, mükemmelliğin kavramlarını benimsemek ve hayata geçirmek amacıyla Ulusal Kalite Hareketi’ne katıldı.

info@karadenizekonomi.com / 19.06.2019

Olam Progıda, Ulusal Kalite Hareketi’ne katılan ilk fındık ihracatçısı oldu

Fındık sektörünün önde gelen firmalarından olan Olam Progıda, Türkiye Kalite Derneği (KalDer) tarafından yürütülen Ulusal Kalite Hareketi’ne (UKH) dahil oldu.  İyi Niyet Bildirgesi KalDer Genel Sekreteri Seval Kızılcan ve Olam Progıda Tesisler Genel Müdürü Hakan Karakaş tarafından Piraziz Entegre tesisinde törenle imzalandı.

 

Olam Progıda, 21 yıldır performans iyileştirme stratejisi olarak EFQM Mükemmellik Model’ini esas alan bu programa, Türk Fındık Sektöründen katılan ilk Fındık ihracatçısı oldu. Olam Progıda’nın protokolü imzalaması ile birlikte ulusal kalite bilincinin yaratılması, geliştirilmesi ve toplam kalite yönetimi ile mükemmellik modeli uygulamalarının yaygınlaştırılmasının ilk adımı olarak görülen Ulusal Kalite Hareketi İyi Niyet Bildirgesi’ni imzalayan kurum ve kuruluş sayısı ise 697’e yükseldi.

 

Olam Progıda’yı kalite ve mükemmellik alanındaki çalışmalarından dolayı kutlayan KalDer Genel Sekreteri Seval Kızılcan, “Ulusal Kalite Hareketi’nin sadece Olam Progıda’ya değil, ülkemizin tarım ve fındık sektöründe faaliyet gösteren tüm işletmelerine öğreten ve örnek olan katkılarının olacağını söyledi.”

 

Kızılcan, “İşletmelerin kararlılığı ile başarılı iş sonuçlarının sürdürülebilirliği için üretimimiz ve hayatımızın her alanında mükemmelliği aramaya devam etmeliyiz.” diye konuştu.

 

İmza töreninde konuşan Olam Progıda Tesisler Genel Müdürü Hakan Karakaş ise “Türkiye’nin önde gelen fındık ihracatçılarından olan Olam Progıda, modern teknik ekipmanlara dünya standardında ürün üretebilen Piraziz Entegre Tesisi ile Ulusal Kalite Hareketi’ne katılan ilk fındık fabrikası olarak bir ilke imza attı.” dedi. Karakaş, firmamızın ulusal ve uluslararası alanda tarım sektöründe etkinliğini ve verimliliğini artırmak amacıyla kendi yöntemlerini sürekli geliştirerek tüm paydaşlarının beklentilerini en üst düzeyde karşılamak amacıyla Ulusal Kalite Hareketi sürecine katıldıklarını söyledi.

 

Çalışanların kattığı değerle sürekli gelişme ve mükemmel sonuçlara ulaşmak adına kalite yolculuğunun kendileri için büyük önem taşıdığını kaydeden Karakaş, KalDer ile önemli bir iş birliğine imza attıklarını, bu sürecin sektöre öncülük etmesinden memnuniyet duyacaklarını belirtti.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar