Ordu ‘Sağlık Turizmi’nin Başkenti olabilir

Özel Ordu Umut Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı İdris Altunel, Ordu’yu diğer sektör yöneticileri ve kamunun desteği ile sağlık turizminde başkent yapmayı hedeflediklerini söyledi.

info@karadenizekonomi.com / 12.01.2018

Ordu ‘Sağlık Turizmi’nin Başkenti olabilir

Ordu’nun ilk özel hastanesi olarak 2006 yılında açılan Özel Ordu Umut Hastanesi, hizmette 12 yılı geride bıraktı. Geçen süre zarfında hekim ve yardımcı sağlık personeli kadrosunu güçlendiren Özel Ordu Umut Hastanesi, güncel sağlık teknolojileriyle bölge halkına hizmet vermeye devam ediyor.

Özel Ordu Umut Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı İdris Altunel “Bizim temel prensibimiz Allah rızasını kazanmak” diyerek tüm hastaları ailesi gibi kabul ettiklerini ve bu doğrultuda hizmet verdiklerini söyledi. Altunel, Ordu’nun sağlık turizmi konusunda şanslı bir bölgede bulunduğunu ifade ederek sözlerine şöyle devam etti: “ 2015 yılında Türkiye’ye sağlık turizminden gelen para 7 milyar dolar olarak söyleniyor. Düşünün 8 milyon fındık üreticisi var ve bunun karşılığında 2-3 milyar dolar döviz geliyor. Ama sağlık turizminde 7 milyar dolar… Bu çok ciddi bir rakam. Biz de Ordu olarak bu pastadan pay almaya çalışıyoruz.”

Ordu yeterince tanınmıyor

Başkan Altunel, hastanelerinin özellikle estetik cerrahi konusunda çok başarılı olduğunu; tüm branşlarda Türkiye standartları üzerinde hizmet verdiklerini belirterek Ordu’nun sağlık turizminde başkent olmasını hedeflediklerini söyledi. Altunel: “ Sağlık sektörü teknolojiye paralel olarak gelişmektedir. Ordu sağlık turizmine uygun bir yerleşime sahiptir. Fakat gerek Valiliğin gerekse Büyükşehir Belediyesinin, sağlık turizminin tanıtımı ve kent ekonomisine katkısı için destek vermesi lazım. En azından reklam, promosyon, katalog ve benzeri tanıtım araç gereçleri karşılanmalıdır. Yurtdışındaki yabancı sağlık turizm acenteleri şehre davet edilmelidir. Bunlar genellikle günübirlik ziyaretler olmamalı; tüm hastane ve seyahat acenteleri davet edilmelidir” diyerek Ordu’nun sağlık turizmi konusunda yeterince tanınmadığına dikkat çekti.

Ordu’da UMUT Var

Sağlıkta dönüşüm politikası kapsamında yapılan şehir hastanelerinin özel hastane yatırımlarına etkisi konusunda da açıklamalar yapan Altunel: “Her hastanın farklı tercihleri olabilir. Oturmuş, yerleşik bir hasta portföyümüz mevcut. Ordu’nun ilk özel hastanesi olmanın yanı sıra bazı branşlarda ülke seviyesinden daha yüksek standartlardayız. Dünyada kabul gören son teknolojiye sahip cihazları kullanıyoruz. Personelimizin hizmet içi eğitimine önem veriyoruz. Aile ortamında hizmet veriyoruz” dedi. Altunel sözlerini şöyle noktaladı: “Özellikle estetik cerrahi konusunda kurumumuzda bulunan hekimimiz çok başarılıdır. Saç ekimi, göğüs büyütme, estetik gerektiren teşhis ve tedavide kurumumuz önde geliyor. Hastalarımız bizleri gönül rahatlığı ile tercih edebilirler. Burada aile ortamındaki sıcaklığı bulacaklardır. Her zaman olduğu gibi “Ordu’da UMUT Var” diyoruz.”

KARADENİZ EKONOMİ

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar