Ordu turizm kenti olabilir… Doğru işler yaparsak!

·Boztepe’nin ilk konaklamalı turizm tesisi AKAMOY Otel’in sahip ve işletmecisi olan Volkan Aydın, “Ordu bir turizm kenti olabilir ama doğru hareket edip, doğru işler yaparsak” dedi.

info@karadenizekonomi.com / 12.06.2017

Ordu turizm kenti olabilir… Doğru işler yaparsak!

Boztepe’de ilk konaklamalı turizm tesisi olarak kurulan AKAMOY’un sahip ve yöneticisi Volkan Aydın, Ordu’da özellikle Ordu Valisinin tanıtım konusunda elinden gelenin fazlasını yaptığını ancak turist kitlesini memnun edecek altyapı ve turizm sektörüne yaklaşımın aynı paralelde gelişmediğini söyledi.

Ordu’nun Boztepe gibi bir hazinesi, altın değerinde bir varlığı olduğunu ancak bunun karşılığı olmadığını vurgulayan Aydın, “Turist Boztepe’ye teleferikle 

çıkıyor, iki fotoğraf çekiyor, bir çay içiyor geri iniyor. Derdimiz turisti burada tutmak olmalı. Turisti Ordu’da bir hafta tutabiliriz diyoruz. O zaman gereğini yapmamız lazım. Şu durumda Boztepe’de bile tutamıyoruz ki Ordu’da tutsak” diye konuştu.

Kendimiz çok erken tanıtmaya başladık

“Kendimizi çok erken tanıtmaya başladık. Altyapımızı kurmadan başladık. Tesislerimiz çok güzel ve Türkiye standartlarının üzerinde. Ancak kalifiye eleman sıkıntımız var. Adam ya fındığı bekliyor, ya da Antalya’ya gidiyor. Parayla pulla da ilgisi yok. Antalya’dan getirdiğim usta bile alışamadı gitti. Çünkü yoğun turizm atmosferine alışmış.”

Ne yapmalı diye kendimize soruyoruz

“Herkes kendi kendine soruyor. Turizmle ilgilenenler. Bir dernek kurduk. Türkiye’de otelciler ve acentelerin birlikte olduğu tek dernek. Her hafta toplanıp valilik turizm müdürlüğü vs. Gidip geliyor. Biz henüz bir marka değiliz, Uzungöl marka. Dubai fuarına gittim, Ordu’dan bahsederken Trabzon ve Uzungöl üzerinden anlatabildim. Çünkü Ordu’da iki bin yatak var, orada 10 bin yatak var.”

Doğru hareket edip doğru işler yapmalıyız

“Ordu tabi ki bir turizm kenti olabilir ama eğer doğru hareket edip, doğru işler yaparsak. Turizmde sadece belli bir kitleye odaklanırsak, çeşitliliği sağlayamazsak sıkıntı çıkıyor. Örneğim şimdi Arap turistle bir sıkıntı çıktı. Doğudaki durumlardan dolayı Karadeniz’e büyük bir yönelme var. Ama gelen turist müzik dinleyecek, içecek, gezecek, eğlenecek. Bu tür farklı mekânların da olması gerekiyor. Bu sektöründe turistin davranışlarına kısıtlama koyduğunuz zaman verim alamayız.”

Herşey pamuk ipliğine bağlı

“Şu an herşey pamuk ipliğine bağlı. Ben şahsen dört ay sonra, altı ay sonra şöyle olur diyemiyorum. Geçen yıl bayramda sel oldu devre öyle harcandı, peşinden 15 Temmuz olayı oldu o dönem öyle gitti. Bu sene herşey tamam dört dörtlük hazırız, dedik akşam bir baktık Katar’da, Arap ülkelerinde problem olmuş. Bunu yapan kim Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan. Bizim müşterilerimizin yarısından fazlası Arabistan’dan. Peki, Türkiye kimin tarafında yer alacak? Hangi tarafta olsa diğer taraftan kayıp vereceğiz. Alman yok, Hollanda ile kavgalıyız. Ama tüm bunların karşılığında bizim işletmeler olarak ağır giderlerimiz var.”

Bizi ayakta tutmaları lazım

“Turistik yerler, işletmeler bir kentin ekonomisini ayakta tutabilecek kapasitede yerledir. Bir verirsen beş alırsın. Bizi ayakta tutmaları gerekir. Bu işin kimsenin birbirini sevip sevmemesi ile ilgisi yok. Vali Bey ‘Ordu turizm şehri’ diyor ise bunun da altyapısını kurmalıyız diyoruz. AKAMOY’a gelen ayrımda 400 metrelik yola yıllardır bir asfalt attıramadık. Yatırımcı olarak ben oteli kuruyorum, ama yol yapamıyorum.” 

Kemal ÇEKÜÇ/KARADENİZ EKONOMİ

AKAMOY OTEL

Otelimiz 8 dönüm arazi üzerine kurulmuş olup Boztepe’nin ilk ve tek otelidir. Eşsiz Ordu sahili ve doğa manzarası içinde 9 ayrı dublex aparttan oluşmaktadır. Villalarımızın 2’si dublex ev şeklinde olup alt kat oturma grubu ve üst katta ebeveyn yatak odası ve çocuk odası şeklinde dizayn edilmiştir.

7 evimiz 3’er ayrı otel odası şeklindedir.

Odalarımızda sakinliği ve huzuru temsil eden beyaz ve yeşil renkler kullanılmıştır. 1.5 döküm kır bahçemiz çocuklarımızın güzel vakit geçireceği parkımı ve çamlar altında keyif yapacağınız hamağımızla size harika lezzetler sunan AKAMOY Boztepe otel farklı ve doyumsuz bir tatil isteyen konuklarımızı bekliyor…

Otelimizde yamaç paraşütü ve treking etkinlikleri gerçekleştirilmektedir.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar