Ordulular Başkentte Buluştu

Vali İrfan Balkanlıoğlu, merkezi İstanbul’da bulunan Ordulu Sanayici İşadamları ve Yöneticileri Derneği( ORSİYAD) tarafından Ankara’da düzenlenen iftar programına katıldı.

info@karadenizekonomi.com / 2.06.2017

Ordulular Başkentte Buluştu

ORSİYAD tarafından Ankara JW Marrriott Hotel’de düzenlenen iftar programına, Vali İrfan Balkanlıoğlu, Enerji ve Tabi Kaynaklar Eski Bakanı Mehmet Hilmi Güler, Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu Başkanı Yunus Arıncı, Ordu Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, ORSİYAD Başkanı Zeki Bakar, ORSİYAD üyeleri ve davetliler katıldı.

İftar programında bir konuşma yapan Vali İrfan Balklanlıoğlu, Ordu’da bir turizm hareketliliği yaratmak için yapılan tanıtım çalışmalarına değindi. Yapılan tanıtımlar sonucunda Ordu’yu ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayısının 294 binden 603 bine çıktığını ifade eden Vali Balkanlıoğlu, turizmden elde edilen gelirin ise, 2016 yılı sonu itibariyle 375 milyon TL’yi bulduğunu söyledi.

Ordu’da, turizm işletme belgeli tesislerin yatak kapasitelerinin 2000’den, 2850’ye, belediye işletmeli tesislerle birlikte toplam yatak kapasitesinin ise 5000’e çıktığını belirten Vali Balkanlıoğlu, turizm sektöründe faaliyet gösteren işletme ve tesislerin artmasıyla birlikte, bu işletme ve tesislerin vergi matrahlarında, bir önceki yıla göre 2015 yılında % 25, 2016 yılında ise % 36 oranında artış meydana geldiğini ifade etti.

Ordu’da turizmin gelişmesinin ve Ordu’ya gelen turist sayısının artmasının, Ordu ekonomisine önemli miktarda maddi girdi sağladığına dikkat çeken Vali Balkanlıoğlu, 600 bine çıkan turist sayısını 1 milyona çıkartmayı hedeflediklerini söyledi. Vali Balkanlıoğlu, 1 milyon turist hedefini gerçekleştirmek için de tanıtım faaliyetlerinin yoğun bir şekilde sürdürüldüğünü kaydetti.

Ordu’nun tanıtımında, tüm Ordululara da görev düştüğünü vurgulayan Vali Balkanlıoğlu, tüm Orduluların, sosyal medya hesaplarından Ordu’nun doğal güzelliklerini paylaşarak, Ordu’nun tanıtımına katkıda bulunmalarını istedi.

ORSİYAD Başkanı Zeki Bakar da düzenlenen iftar programında bir konuşma yaparak, “Ülkemiz bulunmuş olduğu jeopolitik konum gereği tarih boyunca her zaman önemini muhafaza etmiş ve hali hazırda da etmektedir. Bu önemine istinaden dış güçler ülkemizi zora sokmak adına her türlü hain girişimde bulunmaktadır. Ancak bizim hayallerimiz, bizim sevdalarımız, bizim daha yazılmamış mısralarımız var bu topraklara dair. Yazılmamış mısraları yazmak, söylenmemiş şarkıları söylemek için iş adamları olarak bizlerin daha çok emek ve zaman harcaması gerektiğinin farkındayız. Bu kapsamda önümüze konulan 2023 ve 2053 hedefleri bizim için büyük önem arz etmektedir. Bu hedeflere ulaşmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Bu kapsamda sayın bakanımız Numan Kurtulmuş ve çeşitli görevlerde bulunan Ordulu bürokratlarımız bugüne kadar hep bize destek oldular ve bundan sonra da destek olacaklarına ben yürekten inanıyorum” dedi. 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar