OSB-ODÜ işbirliği

Ordu OSB Başkan Vekili Murat Şimşek, “Ordu Üniversitesi ile ortaklaşa örnek modern fındık bahçesi kuracağız.” dedi

info@karadenizekonomi.com / 12.01.2018

OSB-ODÜ işbirliği

Ordu Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Başkan Vekili Murat Şimşek, “Ordu Üniversitesiyle yapacağımız işbirliği ile OSB’ye modern bir örnek fındık bahçesi kuracağız diyerek Karadeniz Ekonomi Gazetesi’ne şu açıklamaları yaptı:

ODܒnün resmi dilekçesi OSB’ye ulaştı

“Fındık bölgemiz ekonomisinin geleceğidir. Ordu Üniversitesi’nden Ordu OSB’de, üniversiteye tahsis ettiğimiz arazilerde modern örnek fındık bahçesi ortaya çıkarmasını bekliyorduk. Bu fikri OSB Başkan Vekili Murat Şimşek olarak Ordu Üniversitesine ilettim. Fikrimiz üniversite tarafından kabul gördü ve bize dilekçe ile resmi müracaatta bulundular. Fındığın merkezi biziz ama bize okyanus ötesinden örnek fındık bahçeleri gösteriyorlar. Fındığın her şeyinde biz söz sahibi olmalıyız. Ziraat Fakültesi’nden Ali Hoca ziyaretime geldi. Bu düşünceleri kendisiyle paylaştım. Tek dal sulama sitemiyle ortaya çıkacak modern örnek fındık bahçesini bölgemizdeki yerli ve yabancı sanayicilere “Bakın biz de dönümünden 300 kilo verim alabiliyoruz” diyerek gösterebilmeliyiz. Öğrencilerimiz de bu bahçeleri gezebilmeliler. Ordu OSB’de dünyanın en büyük uluslararası iki büyük fındık alıcısının yatırımları var. Onun haricinde 30 tane fındık üzerine yatırım yapmış yatırımcımız var. Burada Ordu Üniversitesi’ne tarihi yükümlülük düşüyor. OSB Ordu Üniversitesi işbirliği ile önemli bir projeyi hayata geçireceğiz. Yapıcı eleştirilerden hepimiz faydalanmalıyız. OTSO, Ordu Ticaret Borsası ve akademisyenler Avrupa’yı geziyorlar ve bu gezilerden Avrupa’da fındıkla ilgili hangi projeler hayata geçmiş ve ne tür kazanımlar sağlamışlar bunları öğreniyorlar. Avrupalı bize projelerini gösterirken biz neden onlara ODÜ imzalı örnek bahçelerimizi göstermeyelim?İşte şu anda bu süreci başlattık. Ordu’nun kalkınması ve gelişmesi adına şapkaları önümüze koyup düşünmeliyiz. Fındık bölgemizin her şeyidir.”

Yapıcı olmalıyız

Ordu OSB’de tahsis edilen 74 adet sanayi parseli üzerinde, 62 firmanın faaliyet gösterdiğini belirten Şimşek, bu firmalarda 3 bin kişinin istihdam edildiğini ve fındık sezonunda istihdam sayısının 4 bine ulaştığını kaydetti. Şimşek, her geçen yıl istihdam sayısında önemli derecede artış yaşandığını belirterek şunları kaydetti: “Ordu OSB’de gıda fabrikaları dışında, mobilya ve inşaat malzemeleri, plastik sanayi, tekstil ve tekstil yıkama, makine imalatçıları, beton ve beton ürünleri, temizlik malzemeleri ve petrol ürünleri sanayi olarak çeşitli firmalar faaliyet göstermektedir. Ordu 2. OSB sahası için Çatalkaya-Karaağaç mevkiindeki 95 hektarlık arazi için yer seçimi kesinleştirilmiş ve 2017 yılı yatırım programına alınmış olup, kamulaştırma çalışmaları yapılmaktadır. Yatırımın gerçekleşmesi sonrası 70 sanayi parseli üretilmesi ve bu sanayi parsellerinde 6 bin kişiye istihdam sağlanacağı tahmin edilmektedir.”

Ordu’nun 40 yıldır alamadığı belediye hizmetlerini, büyükşehir belediyesi olmasıyla aldığını söyleyen OSB Başkan Vekili Murat Şimşek “Enerjimizi Ordu’nun kalkınmasına ve gelişmesine harcamalı, eleştirilerimizi yapıcı bir şekilde yapmalıyız” dedi. KARADENİZ EKONOMİ

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar