Poyraz;''30 yılda bir Sagra bir Çamsan çıkaramadık''

Mustafa Poyraz “Ordu ekonomisi son 30 yılda bir Sagra, bir Çamsan çıkaramadı. Mevcut sanayicimizin değerini bilelim” dedi.

info@karadenizekonomi.com / 18.01.2018

Poyraz;''30 yılda bir Sagra bir Çamsan çıkaramadık''
  • Türkiye’nin en parlak 100 şirketi arasında yer alan Poyraz-Poyraz Fındık Entegre Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Poyraz, Karadeniz Ekonomi Gazetesi’ne şöyle konuştu: “Poyraz Grup olarak fındık, inşaat, turizm, akaryakıt sektörlerinde önemli yatırımlarımız var. Türkiye’nin en parlak 100 şirketi içinde yer almamız Ülkemiz ve bölgemiz adına bizler için bir onur olmakla beraber, bu başarı bizi yeni yatırımlar yapmaya sevk etmekte, sorumluluğumuzu artırmaktadır.”

Bölgede ön plana çıkacak

Ordu ekonomisinin birkaç yıla kadar daha iyi olacağının altını çizen Poyraz, “Havalimanının açılması, Karadeniz-Akdeniz Yolu Projesi, Çevre Yolu Projesi, Ordu Üniversitesi, Ordu, Fatsa, Ünye için yeni organizeler kurulacak olması Ordumuzun kalkınmasını sağlayacaktır. Yeni yaşam alanları, AVM projeleri bizi daha üst sıralara taşıyacaktır. Özellikle Arap turistlerin son yıllarda ilimizi tercih etmesi, Ordu ekonomisine de olumlu yönde katkı sağlayacaktır. Çambaşı Yaylası Kayak Merkezi Ordu turizmi için ayrıcalık yaratacaktır. Eko turizmi hayata geçirmeliyiz. Bölgede ön plana çıkan Trabzon ve Samsun ayrıcalığı da 3-5 yıl içerisinde kapanacaktır” dedi.

Birlik ve beraberlik içinde olmamız lazım

Türkiye’nin en hızlı büyüyen yatırım gruplarından birine sahip olan Mustafa Poyraz, Ordu’da birlik ve beraberliğin olduğu sürece yatırımların artacağını söyledi. Poyraz açıklamalarına şu sözlerle devam etti: “Sağra ve Çamsan… Sağra yavaş yavaş Ordu’yu Batıya taşıyor. Bir tek Çamsan kaldı. 30 yıldır Ordu’da bir Çamsan kuruldu mu? Biz hazırlarına dahi sahip çıkamıyoruz. Ordu bir sanayi şehri değil. O zaman bizim ekonomimizi başka şeylere dayandırmamız lazım. Tarım, turizm, küçük sanayi, tekstil gibi sektörlere ağırlık vermemiz lazım. Ayrıca birlik içerisinde de olmamız lazım. Örneğin bir kişi tek başına büyük bir yatırıma girmeye çekinebilir ama on kişi bu yatırımı gerçekleştirebilir. Mutlaka maddi ve manevi dayanışma olması lazım. Bunun dışında zor bir şehir.”

Alternatif ürünler bulmalıyız

Ordu’nun hızlı büyüyen bir şehir olduğunu vurgulayan İş Adamı Poyraz, fındığa alternatif ürünler yetiştirerek ekonominin geliştirilmesi gerektiğini söyledi. Mustafa Poyraz sözlerini şöyle noktaladı: “Ordu büyükşehir olduktan sonra kişi başına düşen milli geliri arttı. Bunu daha da yükseltmemiz lazım. Bunu da ancak çalışarak başarabiliriz. Fındık artık geçim kaynağı olmaktan çıktı. Maddi gelir getirmiyor ve insanlar köyden şehirlere geliyorlar. Bu nedenle alternatif ürünler arayıp ekonomimizi düzeltmemiz lazım.” KARADENİZ EKONOMİ

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar