Poyraz&Tercan ortaklığında dev proje..

Giresun’a Maxima konutları

info@karadenizekonomi.com / 11.05.2017

Poyraz&Tercan ortaklığında dev proje..

•İşadamı sanayici Mustafa Poyraz ile Cahit Tercan ortaklığında kurulan Poyter şirketi Giresun’a 18 bin 734 metrekare alan üzerinde 270 konutluk proje hazırladı. Projenin 3 yıl içinde bitirilmesi hedefleniyor.

Poyraz Grubunun iştiraki ile kurulan Poyter inşaat tarafından Giresun’a yapılacak Maxima Konutları’na ilişkin olarak gazetemize bilgi veren firmanın proje 

koordinatörü ve yapım ortağı Mimar M.Bülent Felek, “Proje inşaat sektörüne çağdaş ve estetik değer katan mühendislik ve mimari hassasiyetleri dikkate alarak hazırlandı. Projemiz bölgemizin inşaat sektörüne canlılık getirirken birçok yan sektörü da harekete geçirecek ve istihdam yaratacak” dedi. Proje 16 katlı 4 blok, 3 katlı 2 bloktan oluşurken toplam 270 konut yapılacak. Projede bünyesinde 4 adet işyeri var. 16 katlı bloklarda 169 adet 4+1 brüt 192 metrekarelik daireler, yine 16 katlı bloklarda 63 adat 3+1 brüt 161 metrekarelik daireler bulunuyor. 3 katlı bloklarda ise her biri 169 metrekare olan 18 adet 3+1 daire inşa edilecek. Ayrıca proje içinde açık yüzme havuzu ve sosyal tesis yer alıyor.

Projede 180 araçlık kapalı otoparka ilave olarak ayrıca 90 araçlık da açık otopark yer inşa edilecek. Proje hakkında bilgi veren Mimar M.Bülent Felek, “Başlangıç olarak tamamen öz kaynaklarımızla yapılacak. Şu anda satışı düşünmüyoruz, şimdi zemin çalışmaları yapılıyor, dört beş ay sonra başlayabiliriz. Hafriyatın bir kısmını yaptık, zemin altına kolanlar oluşturularak depreme dayanıklı hale getiriliyor. Proje alanımız Giresun Üniversitesi’ne yakın düz bir arazi üzerinde bulunuyor. Sektöre teknoloji girdiği için kule vinç ve sistem kalıplar kullanılacağı için işler hızlı ilerliyor. Temelden çıkınca bizim projemiz de hızla ilerleyecek. Satış aşamasında politikamızı daha çok yerli alıcıya ve bölge insanının ihtiyaçlarına yönelik olarak yapılandırmak istiyoruz” dedi.

Kemal ÇEKÜÇ/KARADENİZ EKONOMİ

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar