Samsun’a 30 milyonluk otel yatırımı

Samsun iş dünyasının iki önemli ismi İmamoğulları ve Yaşar Grup ortaklığı ile hayat bulan B&C Hotel, Samsun'da görkemli bir açılış töreni ile hizmete girdi. Samsun turizmine katkı vermek ve standartlarını yükseltmek amacı güden tesisin açılışı Samsun'un önde gelen iş ve siyaset insanlarını buluşturdu.

info@karadenizekonomi.com / 16.09.2019

Samsun’a 30 milyonluk otel yatırımı

İmamoğulları ve Yaşar Grup’tan güçlü ortaklık

Samsun iş ve siyaset dünyasının yoğun katılımına sahne olan açılış, aynı zamanda kentte iş dünyasının iki başarılı ismi İmamoğulları ve Yaşar Group’un ortaklığının ilk adımı oldu. Açılış töreninde konuşan ve güçlü ortaklığa vurgu yaparak “hep birlikte başardık” diye sözlerine başlayan B&C Hotel’in kurucu ortağı aynı zamanda İmamoğulları Grup Yönetim Kuuulu Başkanı Cemil Bilici, “Bizler ülkemizin üreterek büyüyen bir yapıya kavuşması için var gücümüzle çalışan iş insanlarıyız. Enerjimizin büyük bölümünü yaşadığımız şehrin insanına enerjisine katkı sağlamak için harcıyoruz. Bu düşünceyle doğduğumuz topraklara İmamoğulları ve Yaşar Grup olarak bu oteli kurmayı hayal ettik. Bu hayali gerçekleştirmek için 1,5 yıl önce otelimizin temelini atarak işe başladık. 30 milyon liralık yatırım bütçesiyle şehrimizin en iddialı dört yıldızlı oteli olmanın mutluluğunu hep birlikte başardık. Bu daha başlangıç zincir olma yolunda ilerleyeceğiz” dedi. B&C Hotelin diğer kurucu ortağı  ve Yaşar Grup CEO’su Mustafa Polatcan ise; ''Büyüyen ülkemizin kurtuluş mücadelesini başlattığı Samsun ilimize yatırım yapan, istihdam sağlayan, ekonomide katkıda bulunan tüm şirketlerimize teşekkür ediyorum. Yaşar Grup olarak birçok alanda faaliyet göstermekteyiz. Türkiye’de ve yurtdışında pek çok yatırımımız var. Ama turizm alanında ilk kez yatırım yapıyoruz. Güç birliği zamanı olduğunu düşünüyoruz. İmamoğulları ile birlikte güç birliği yaparak Samsun’a yeni ve büyük bir yatırım kazandırdık.  Aldığımız tepkilerden güzel bir yatırım olduğunu görüyoruz.” diye konuştu.

Edirne’ye de 50 milyon lirayı bulacak otel yatırımı

B&C Hotel’in 1,5 yıllık emeğin sonunda hizmete başladığını bunun bir başlangıç olduğunu ve otel yatırımlarını devam ettireceklerini belirten Polatcan ve Bilici, Edirne’de inşasına başlanan ve 50 milyon lirayı bulacak yeni otellerinin de müjdesini verdi.

4 süit, 32'si delux olmak üzere 36 oda, 400 ve 200 kişilik balo salonları, spa, hamam, sauna, ve kafeterya kısımları ile misafirlerine hizmet verecek olan B&C Hotel, görkemli bir törenle kapılarını açtı. Bir turizm kenti olma yolunda ilerleyen Atakum’daki otel, yanındaki yat limanının avantajını kullanarak bölgenin uluslararası liman haline getirilmesi ile Samsun’a çok daha renkli bir hayat kazandırmış olacak gibi görünüyor.

 

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar