TİSAŞ, yeni modelleriyle iz bıraktı

Doğu Karadeniz’in Savunma Sanayi alanındaki en büyük silah üreticisi konumunda olan TİSAŞ Trabzon Silah Sanayi A.Ş., Shot Show’22 fuarında iz bıraktı. 

info@karadenizekonomi.com / 7.02.2022

TİSAŞ, yeni modelleriyle iz bıraktı

Gerek ilk günkü atış faaliyetleri ve gerekse 4 gün boyunca yeni ürünlerin de sergilendiği TİSAŞ standını 20 bine yakın silah sever ziyaret etti.

ABD’nin Las Vegas kentinde düzenlenen ve sektörün en büyük ve en prestijli fuarları arasında yer alan Shot Show, dört gün boyunca 2 binden fazla katılımcı firmaya ve yaklaşık 60 bin profesyonel ziyaretçiye ev sahipliği yaptı. Dünyanın en büyük ticari buluşması olarak nitelendirilen bu fuara 24 yıldır aralıksız katılım sağlayan TİSAŞ, sergilediği üç yeni modeli ile sektörde farkındalık yaratmaya devam etti.

“Yeni modelleri ilk kez bu fuarda sergiledik”

Gerçekleşen Shot Show fuarı ve ABD pazarı hakkında bilgi veren Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Alemdaroğlu, “ABD pazarı önemsediğimiz ve ihracat değerimizin yüksek olduğu bir yer. Ürünlerimizin yaklaşık %90’nını bu pazara ihraç ediyoruz. Tabanca konusunda Ülkemizde en fazla ihracat yapan iki firmadan birisiyiz. Amacımız yeni modellerimizle birlikte satış değerlerimizi bu pazarda daha üst seviyelere çıkartmak. Ar-Ge ekibimizin üzerinde çalıştığı üç yeni modeli ilk kez bu fuarda sergiledik. Polimer gövde sınıfında geliştirdiğimiz ve müşterilerimizden büyük bir beğeni alan ZIGANA PX-9 Gen3, 10 mm kategorisinde mühimmat tüketen ve Ülkemizde ilk kez üretilen ZIG X ve IDEF’22 fuarında tanıtımını gerçekleştirdiğimiz ZIG M 1911 Bantam modelinin 9x19 mm versiyonu ilk kez bu fuarda müşterilerimizle buluştu. Müşterilerimizin bu modellerimize ilgisi de oldukça fazlaydı. Nitekim aldığımız siparişlerin adetsel değerleri de bu durumu destekler durumda. Özellikle ZIGANA PX-9 Gen 3 modelimizin Shot Show tarafından en iyi ilk 5 tabanca arasında gösterilmesi, avcılık ve atıcılık konusunda bilgi paylaşımı yapan bağımsız yorumcuların ürünlerimize ayrı bir önem göstermesi ve videolar yayınlaması ise bizim için gurur kaynağı oldu” dedi.

 

Sürekli İyileştirmeler Yapıyoruz

ABD pazarı yanında 60’dan fazla ülkeye ihracat yaptıklarını da belirten Alemdaroğlu, “Fuarların düzenlenmesiyle birlikte müşterilerimizle bir araya gelmek ve yüz yüze görüşmek gerçekten keyif verici. Pandemi ile birlikte oluşan talepleri karşılayabilmek için yeni yatırımlar yaptık ve yeni fabrika binamızı devreye aldık. Yeni tesisimizde robotik sistemli üretim hatları kurulumu yaparak aynı zamanda nitelikli iş gücünü de oluşturmaya çalıştık. Yaptığımız yatırımları ve teknolojik altyapımızı 30 yıllık tecrübemiz ile birleştirerek üretim kapasitemizi %25 seviyesinde arttırdık. İştirak şirketlerimiz ile birlikte yaklaşık 600 kişiye sağladığımız istihdamı eğitimlerle destekleyerek üretim süreçlerinde sürekli iyileştirmeler gerçekleştirdik. Geçen yıl olduğu gibi bu yılda da ciromuzun belli bir kısmını Ar-Ge yatırımlarına ayırarak yeni ürünler oluşturmaya ve sektörün ihtiyaçlarını yerli imkânlarla karşılamaya çalışacağız” dedi.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar