“Vatan için sorumluluktan kaçmayacağız”

Hayırseverlikleri ile anılan Ordu’nun gururları Onur ve İhsan Çetinceviz kardeşlerin, 81 ilde 81 anaokulu projesinin tüm fiziki altyapısını üstlendikleri Ankara ayağının, Barış Pınarı Harekatı’nın ilk şehidi adına yapılan anaokulu açıldı.

info@karadenizekonomi.com / 2.12.2019

 “Vatan için sorumluluktan kaçmayacağız”

Çetinceviz kardeşler şehidin adını yaşatacak

Çetinceviz kardeşlerin sahibi oldukları Onur Taahhüt, Türk Kızılay’ı öncülüğünde gerçekleştirilen “81 il 81 Anaokulu Projesi”nin Ankara ayağını üstlenerek vatandaşlık bilincini üst noktalara taşıdı. Ankara’nın Mamak ilçesindeki proje, Türk Ordusu’nun sınırlarımız dışında düzenlediği Barış Pınarı harekâtının ilk şehidi anısına Şehit Ahmet Topçu Kızılay Anaokulu adıyla hayata geçirildi.

Açılışa, İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, eşi Semiha Yıldırım, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Ankara Valisi Vasip Şahin, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan, AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin, milletvekilleri, Şehit Piyade Sözleşmeli Er Ahmet Topçu'nun ailesi katıldı.

Törende konuşan Binali Yıldırım, Türkiye'nin bütün illerinde birer anaokulu açmayı hedeflediklerini belirterek"Mamak'ta açılışını yaptığımız ‘81 ilde 81 anaokulu' projesi kapsamındaki bu ne ilktir ne de son olacak. Bu eserlerde maddi manevi emeği olan herkese teşekkür ediyorum. Bu proje, başbakanlığım döneminde Türk Kızılay'ı İstanbul Şubesi tarafından teklif edilen ve eşim Semiha Hanım'la beraber hamisini üstlendiğimiz bir proje. Makamlar gelip geçicidir ama ülkeye hizmet etmek, bu ülke insanına hizmet etmemin miadı yoktur. Ülkemiz için, insanımız için, geleceğimizin teminatı yavrularımız için hizmet etmeye, eserler yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Çocuklara hak ettikleri eğitim olanaklarını sağlayacağız

Anaokulunun tüm  fiziki altyapısını üstlenen Onur Group Yönetim Kurulu Başkanı Onur Çetinceviz de “Barış Pınarı Harekâtı’nın yürekli şehidi Ahmet Topçu’nun adını ölümsüzleştirerek, yavrularımıza, onun cesaretinin ve vatanseverliğinin ışık olmasını arzuladık diyerek şunları söyledi “Aynı zamanda şehidimizin doğum günü de olan bugün, okulumuz geleceğimize armağan olsun. Geleceğimizi emanet edeceğimiz minik yavrularımızın, sahip oldukları imkânların, şehitlerimizin canları pahasına elde edildiğini bilmeleri ve onların neden şehit olduklarını hatırlarında tutmaları önemlidir. Geleceğimizi yaratacak olan çocuklarımızın hak ettikleri iyi eğitim olanaklarını sağlamak ve bu yolda katkı sağlamak bizleri de bugünden yarına ulaştıracaktır. Bu anlamda geleceğimizi hazırlamak, bizlerin ve imkânı olan herkesin sorumluluğudur. Bu can bu bedende olduğu sürece, ben ve kardeşim İhsan, vatanımız için sorumluluktan kaçmayacağız, elimizden geleni yapacağız.” REŞAT GÜNGÖR / KARADENİZ EKONOMİ

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar