Doğru beslenme ve spor için doğru adres; Fitline Ünye Sağlık Merkezi

Günlük hayatın koşuşturması içinde bazen en çok ihmal ettiğimiz konuların başında sağlımız geliyor. Yeterli ve dengeli beslenme ve hareketli yaşam konusunda yaptığımız yanlış uygulamalar sağlımızı da tehdit eder noktaya geliyor.

info@karadenizekonomi.com / 21.12.2022

Doğru beslenme ve spor için doğru adres; Fitline Ünye Sağlık Merkezi

Fitline Ünye Sağlık Merkezi, tam da bu noktada danışanlarına baştan sona yol arkadaşlığı yapıyor. Özge Tübey ile Gıda Mühendisi ve Diyetisyen İpek Ulu Özyürek birlikte hizmete sundukları Fitline Ünye ile sağlıklı yaşamın kritik noktalarında danışmanlık yapıyor.

Obezitenin çağın hastalığı olduğuna vurgu yapan Özyürek, bedeninin insanın ömür boyu yaşayacağı tek yer olduğu için ona saygı duyulmasının önemine dikkat çekiyor ve ekliyor; “Şanslıyız ki yeni nesil, bu konuda daha hassas ve duyarlı.”

HER BİREY İÇİN FARKLI YAKLAŞIM

Sağlıklı beslenme konusunda her bireyin kendine özgü yaklaşımı olması gerektiğine dikkat çeken Özyürek, “Herkese üç ana, üç ara öğün verilmez. Herkese aynı protokol diretilemez. Çünkü gerçekten her bünyenin beslenme şekli, iyi gelen kötü gelenleri de farklı. Dolayısıyla kişiyi tanımlamak, özümsemek, hastalıklarını, rahatsızlıklarını bilmek, ona göre de bir beslenme protokolü uygulamak gerekir” diyor.

“Diyet yapmak ve zayıflamak bir matematik aslında” diyen Özyürek, “Dolayısıyla 1 kilo verebilmek için 7 bin kalori azalmak lazım. Siz bunları besinleri kısaltarak da verebilirsiniz. Sporu destekleyerek de verebilirsiniz. Ama makalelerin hepsi şunu söyler: Yüzde 70 beslenme, yüzde 30 egzersiz. Aslında ikisi bir bütün ayrılamaz yani. Bir de spor yaparken o mutluluk hormonunu salgılanması, o hormonun zayıflamaya etkisi, bunların hepsi bir bütün ve bir çember” ifadelerine yer veriyor.

KOMPLİKE BİR SAĞLIK MERKEZİ

Fitline Ünye Sağlık Merkezi’nin bünyesinde fizyoterapistinin de bulunduğu komplike bir yapı olduğunu dile getiren, merkezde ayrıca vakum ve ısıyla zayıflama cihazının da yer adlığını belirten Tübey, “Vakum ve ısının yanında aletlerimizde ozon vakum, ısı kroma terapi ve aroma terapi salgılıyor. Aslında vücudumuzda eksilen her kolajen bizlere kilo olarak dönüyor. Aletlerimizle yarım saatte verdiğiniz kilo, açık havada üç saatlik koşuya eşdeğer. Dolayısıyla zamandan büyük avantaj sağlıyor. Bu cihazlar, yurt dışında kapsül teknolojisi olarak geçiyor. Özellikle Almanya ve Fransa'da doktorların reçete ettiği bir sistem. Dolayısıyla onlar, tüm sporu buna entegre yaşıyorlar. Bu sistemi Türkiye'ye getiriyoruz” diyor.

MAKSİMUM VERİMLİLİK

Diyet ve sporla maksimum verimliliğe en hızlı sürede ulaştıklarını vurgulayan Tübey, “Literatürde 1 kilo verebilmek için 7 bin kalori azalmak lazım. Asıl hedefimiz; beslenme alışkanlıklarınız değişmese dahi haftada bir kilo verdirebilmek. Merkezimiz, sadece kilo verdirme bazlı değil. Spor olduğu için bunu herkes yapabilir. Kilosunu korumak isteyen, kaslanmak isteyenler için de burası tercih edilebilir bir merkez” şeklinde konuşuyor.

SELÜLİTLERE VEDA

Sağlık merkezinde selülitleri gözle görülür şekilde azaltan Rollline cihazını da hizmete sunduklarını ifade eden Tübey, “Derinin altına 4-5 milimetre kadar bir darbe vurma işlemi yapıyor. Bununla birlikte var olan selülitleri gözle görülür şekilde azaltmış oluyoruz. Selülit bir damar rahatsızlığıdır. Dolayısıyla, damar açısını değiştiren masaj ve doğru yapılan hareketler de selüliti azaltmaya yardımcı olur.

Özyürek ve Tübey, “Herkes sağlıklı yaşama ve spora davet ediyoruz. Yeni yılda yeni beden hediyesi için Ünye’deyiz. Öncelikle Samsun’dan Ordu'ya kadar herkese hizmet veriyoruz. Çünkü burası hem huzur bulacağınız hem çok keyif alacağınız bir yer. Hepinizi bekliyoruz. Yeni yılda yeni bir bedenle, mutlulukla kalın diyoruz. Sağlık için harekete geçin” çağrısında bulunuyor.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar